Logo hetkontakt.nl/klaroen
Foto: Stockfoto 123RF

Weinig misstanden bij controle tegen ondermijnende criminele activiteiten in Alblasserdam

  •   keer gelezen   112

ALBLASSERDAM • De gemeente Alblasserdam heeft op woensdag 14 juli diverse bedrijven gecontroleerd op het naleven van wet en regelgeving. Er werden weinig grote misstanden aangetroffen.


De controle is samen met politie, Omgevingsdienst, Inspectie Sociale Zaken en Werkgelegenheid en Sociale Dienst Drechtsteden gedaan, in het kader van de gezamenlijke aanpak tegen ondermijnende criminaliteit. Hier is sprake van als criminelen misbruik maken van legale bedrijven om hun illegale praktijken mogelijk te maken.

Resultaat
Tijdens de controle op de gemeentelijke bedrijventerreinen werd gekeken naar de bedrijfsactiviteiten en de bedrijfsvoering. Ook zijn diverse bedrijfspanden onderzocht op illegale activiteiten. Burgemeester Paans hierover: “De controles zijn naar tevredenheid verlopen. Bij de meeste bedrijven blijkt alles goed geregeld te zijn. Op enkele plekken hebben we aandachtspunten gevonden die om actie vragen van de betreffende ondernemer.”

Bewustzijn creëren
Tijdens de controle is ook aandacht besteed aan het vergroten van het bewustzijn van ondernemers met betrekking tot ondermijnende criminaliteit. Weet een ondernemer waaraan ondermijning te herkennen is? En is bekend wat de risico’s zijn van het verhuren van panden aan criminelen? Als ondernemers zich hiervan meer bewust zijn, dan verhoogt dit hun weerbaarheid. Hierdoor worden eerder en meer meldingen gedaan.

Bij het opsporen van vastgoedcriminaliteit zijn meldingen van verhuurders en uit de omgeving enorm belangrijk. De signalen waar men op kan letten zijn bijvoorbeeld: onduidelijkheid over wie een woning bewoont, onbekenden die panden op afwijkende tijdstippen bezoeken, of personen die met grote tassen panden in en uitgaan. Dit kan allemaal wijzen op ondermijnende criminaliteit. Vermoedens kunnen gemeld worden bij de politie via 0900-8844 of bij Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.

Elke woensdag het nieuws uit Klaroen per e-mail
Meer berichten
CustomHtml_5
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier