Foto: AS Media
update met videobeelden

NL-Alert voor Nieuw-Lekkerland, Kinderdijk en Alblasserdam vanwege grote brand in Lekkerkerk

  •   keer gelezen   112

LEKKERKERK • In Lekkerkerk is zondagochtend een zeer grote brand ontstaan bij een houthandel die is gevestigd in een bedrijfsverzamelgebouw aan de Van Markenstraat. De rookpluim is in de wijde omgeving te zien. 


De brandweer is met meerdere pelotons bezig met blussen. Inmiddels is opgeschaald naar grip 1. Inwoners van Lekkerkerk en omstreken hebben een NL-Alert ontvangen van Veiligheidsregio Hollands Midden, met de boodschap om ramen en deuren te sluiten vanwege de rookontwikkeling. De brandweer voert metingen uit om te controleren of er schadelijke stoffen vrijkomen. 

Het NL-Alert is ook van toepassing op onder meer Nieuw-Lekkerland, Kinderdijk en Alblasserdam.


Bijschrift - 

Foto: AS Media

De roetdeeltjes die naar beneden dwarrelen, kunnen later worden opgeruimd met handschoentjes; vieze spullen kunnen worden schoongemaakt met water en zeep.

UPDATE 07:29: De brand is nog niet onder controle, meldt de Veiligheidsregio Midden Holland. De brandweer is stoplijnen aan het creëren om de brand in te perken. Het doel van de brandweer is om uitbreiding en overslag van de brand te voorkomen.    

Kerkdiensten gaan niet door
In afstemming met de kerken is besloten om de zondagsdiensten van de Evangelisatiekerk, Ichtuskerk en Grote Johannuskerk niet door te laten gaan. Dit in verband met de zeer grote brand bij een houthandel in Lekkerkerk.

UPDATE 09:00 uur: De brand bij de houthandel is voorlopig nog niet onder controle. De brandweer zet vol in op het voorkomen van uitbreiding en overslag. Door de veranderende windrichting kan er op verschillende plekken rookoverlast zijn.    

UPDATE 09:15 UUR: Het bedrijfsverzamelgebouw in Lekkerkerk is zodanig instabiel dat de brandweer om veiligheidsredenen niet naar binnen- of op het dak kan. Wel lijkt uitbreiding van de brand te kunnen worden voorkomen.  

Floris Bakker
Redacteur / coördinator van Het Kontakt Krimpener- en Lopikerwaard
Volg @BakkerFloris op twitter >
Elke woensdag het nieuws uit Klaroen per e-mail
Meer berichten
CustomHtml_5
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier