• Stockfoto van een hennepkwekerij.
• Stockfoto van een hennepkwekerij. Foto: 123RF Stockfoto

Gemeente Alblasserdam sluit woning vanwege hennepkwekerij

112 312 keer gelezen

ALBLASSERDAM • De gemeente Alblasserdam sluit de woning aan de Mauritsstraat 18 in Alblasserdam nadat daar een grote, professioneel ingerichte hennepkwekerij werd aangetroffen.

De politie trof een hennepkwekerij aan die bestond uit 247 hennepplanten, assimilatielampen, tijdklokken, klimaatbeheersing, een afzuiginstallatie en een watervat.

De stroomvoorziening voor de kwekerij werd illegaal afgenomen. De hennepkwekerij is direct geruimd. Het pand wordt gesloten van dinsdag 4 mei 2021 tot woensdag 4 augustus 2021.

De burgemeester wil met de sluiting van panden waar op een professionele bedrijfsmatige wijze drugs worden geproduceerd, de openbare orde herstellen, herhaling voorkomen en het signaal afgeven dat hiertegen hard wordt opgetreden.

Het aanpakken van de productie en handel in verdovende middelen heeft grote prioriteit. Deze vorm van criminaliteit brengt gevaren met zich mee en werkt ondermijnende criminaliteit in de hand, zoals het witwassen van geld. Zichtbare sluitingen zijn een signaal naar drugscriminelen en buurtbewoners dat wordt opgetreden. De ervaring leert dat dit leidt tot een grotere meldingsbereidheid.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden