Logo hetkontakt.nl/klaroen
• De ambulance staat langs de Dorpsstraat, schaatsers kijken verschrikt toe.
• De ambulance staat langs de Dorpsstraat, schaatsers kijken verschrikt toe. (Foto: Bert Bons)

In een uur tijd zeven mensen door het ijs op Graaf bij Bleskensgraaf

  •   keer gelezen   112

BLESKENSGRAAF • Tientallen wakken en hulpdiensten die overuren draaien. Het is donderdagmiddag 11 februari duidelijk nog te vroeg om op natuurijs te gaan schaatsen.


Bij de melkfabriek in Bleskensgraaf gingen in een uur tijd zeven mensen door het ijs. Hulpdiensten werden opgeroepen, maar de slachtoffers konden op eigen kracht aan wal komen. De opgeroepen traumahelikopter hoefde niet te landen.

Verderop in de Graafstroom zijn nog meer wakken. Een schaatser die zijn ijzers afdoet vertelt dat hij er op een traject van een kilometer of drie zeker vijf, zes gezien heeft. Bij de Vuilendam hebben ook drie schaatsers een nat pak opgelopen. 

“Het is eigenlijk een dag te vroeg om erop te gaan”, vertellen mensen aan de kant. “Maar ja, iedereen weet dat het maar een paar dagen blijft liggen en ze zijn niet te houden.”

Met gemiddeld vier tot zes centimeter is het ijs op de Graafstroom nog niet dik genoeg voor grote groepen schaatsers. Ook op andere plekken op de Graafstroom haalden schaatsers een nat pak.

Elke woensdag het nieuws uit Klaroen per e-mail
Meer berichten
CustomHtml_5
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier