Afbeelding
Foto: Stockfoto 123RF

Politie Papendrecht kan snel reageren dankzij samenwerking met Whatsapp groep

112 379 keer gelezen

PAPENDRECHT • Afgelopen vrijdagavond en vrijdagnacht hebben vrijwilligers van de Veilig Papendrecht Whatsapp groep, BOA’s van de gemeente, collega’s van het basisteam en de wijkagenten samengewerkt om de toenemende overlast binnen de gemeente te bestrijden. Dat heeft goede resultaten opgeleverd.

Inwoners van Papendrecht konden hun overlast melden in de Veilig Papendrecht Whatsapp groep. Dit bood men de gelegenheid om naast de reguliere weg (0900-8844 en 112) ook op een laagdrempelige manier overlast te melden. Vrijwilligers zaten klaar om de meldingen direct naar de politie door te zetten. Zo konden zij direct reageren op actuele overlast.

De politie heeft daardoor direct kunnen reageren op meerdere vuurwerk overlastmeldingen. Hierdoor heeft de politie een beter beeld kunnen krijgen van waar de vuurwerkoverlast zich afspeelt. In totaal werden twintig personen gecontroleerd. Er werd geen vuurwerk aangetroffen. Eén persoon werd op heterdaad betrapt bij het afsteken van vuurwerk. Er wordt proces-verbaal opgemaakt.

Er werden drie bekeuringen gegeven voor het overtreden van een alcoholverbod. Dit gebeurde op het Molenveld. Twee jongeren werden bekeurd voor baldadigheid omdat zij in de Passage met een Dixi toilet aan de haal gingen. Twee groepen werden jongeren officieel gewaarschuwd voor het niet naleven van de regels van de verplichte noodverordening Covid-19.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Buurman blust brand in woning P.C. Hooftlaan in Papendrecht 112 20 uur geleden
• Annemarie van Heijningen met haar hond Siem.
'Dat doet-ie anders nooit' van Annemarie van Heijningen uit Alblasserdam: Komisch boek met een boodschap Nieuws 22 uur geleden
Afbeelding
Qbuzz voert actie voor veiligheid en zet treinen, trams en bussen zaterdag drie minuten stil Nieuws 22 uur geleden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden