Logo hetkontakt.nl/klaroen
Foto: Politie

Achtervolging 15-jarige snorfietser door Alblasserdam en Papendrecht

  •   keer gelezen   112

PAPENDRECHT/ALBLASSERDAM • De politie heeft vrijdag 25 september een vijftienjarige jongen uit Alblasserdam aangehouden, die zonder rijbewijs op zijn opgevoerde snorfiets reed en een stopteken van de politie negeerde.


De jongen werd aangehouden na een achtervolging die begon in Alblasserdam en eindigde in Papendrecht. De politie zag de snorfiets op vrijdag 25 september omstreeks 10.30 uur rijden over de Kelvinring in Alblasserdam. Deze snorfietser reed duidelijk harder dan de toegestane 25 km per uur. Hierop wilde de politie op de motor deze snorfiets staande houden om een verdere verkeerscontrole uit te voeren.

De bestuurder gaf hier geen gehoor aan en ging er vandoor in de richting van Papendrecht. De achtervolging werd ingezet, waarbij de snorfietser nog niet wilde stoppen. Meerdere politie-eenheden kwamen erbij om te zorgen dat de snorfietser alsnog zou stoppen. De achtervolging ging vanaf de Randwijk verder door de straten en brandpoorten in de wijk Westpolder te Papendrecht. Vervolgens ging de snorfietser over de Rembrandtlaan naar het Van der Palmpad. De motorrijder kwam naast de snorfietser en kon hem tot stoppen dwingen. Hierop werd de bestuurder direct aangehouden en samen met zijn snorfiets overgebracht naar het politiebureau in Papendrecht.

Op het politiebureau heeft hij voor deze actie meerdere bekeuringen gerekgen, waaronder het negeren van een stopteken, niet de rijbaan gebruiken en geen richting aangeven. De snorfiets is op de constructie snelheid getest op de rollentestbank. Hieruit kwam een snelheid van 61 km per uur. Hiervoor heeft hij ook bekeuring en een WOK-melding mogen ontvangen.

Tevens heeft deze 15-jarige jongen geen rijbewijs AM. Dit bleek al de derde keer te zijn dat hij rijdend is gecontroleerd en bekeurd.

Elke woensdag het nieuws uit Klaroen per e-mail
Meer berichten
CustomHtml_5