Logo hetkontakt.nl/klaroen
Foto: Politie

Elf aanhoudingen in drugsonderzoek; onder meer politie-inval in Papendrecht

  •   209 keer gelezen   112

PAPENDRECHT • In een drugsonderzoek van de politie zijn op dinsdag 30 juni en woensdag 1 juli op 33 locaties invallen gedaan. Daarbij zijn 11 aanhoudingen gedaan en werd onder meer in Papendrecht een huiszoeking gedaan. De actie is onderdeel van een lopend onderzoek naar drugshandel.

Op dinsdag 30 juni en woensdag 1 juli deed de politie zoekingen op in totaal 33 locaties, verspreid over het land. Bij onder meer bedrijfspanden en woningen in Utrecht (3x), De Meern (2x), Ridderkerk (7x), Rotterdam (1x), Den Haag (2x), Delft (1x), Papendrecht (1x), Zwijndrecht (1x), Dordrecht (13 x), Moerdijk (1x) en Capelle a/d IJssel (1x) werden in alle vroegte invallen gedaan.

Elf aanhoudingen
Op een aantal locaties leidde dat tot aanhoudingen. Het gaat om 11 personen afkomstig uit Utrecht (36-jarige man), Ridderkerk (61-jarige man), Capelle a/d IJssel (35-jarige man), Dordrecht (5 mannen in de leeftijd van 33 tot 39 jaar), Den Haag (31- en 36-jarige man), Moerdijk (33-jarige man).

Bij de invallen werden drie vermoedelijke drugslaboratoria ontdekt. Deze zijn ontmanteld in samenwerking met het specialistisch team van de politie; het LFO.

Vaten chemicaliën
Tijdens de doorzoekingen zijn de volgende goederen en objecten in beslag genomen: vele vaten met chemicaliën en afval daarvan, grote hoeveelheden grondstoffen voor chemische drugs, meerdere dure auto’s, meerdere kostbare boten, een aantal huizen, diverse kostbare horloges, meerdere grote geldbedragen, grote hoeveelheden van diverse soorten verdovende middelen, drie geldtelmachines, grote aantallen machines ter vervaardiging van drugs, een waterscooter, meerdere crypto telefoons, diverse digitale gegevensdragers en vele dozen met bedrijfsadministratie.

Doel van het onderzoek is criminele samenwerkingsverbanden en drugshandel een halt toe roepen. Omdat het gaat om een lopend onderzoek kunnen er nog geen verdere inhoudelijke mededelingen worden gedaan. In totaal werden 350 politiemensen ingezet tijdens de acties.

Elke woensdag het nieuws uit Klaroen per e-mail
Meer berichten
CustomHtml_5
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier


HET KONTAKT OP FACEBOOK }