Logo hetkontakt.nl/klaroen
Foto: Peter Stam

Flatwoning in Alblasserdam verwoest door brand

  •   150 keer gelezen   112

ALBLASSERDAM • Een flatwoning aan de Groen van Prinstererstraat in Alblasserdam is vrijdagmiddag 3 april verwoest door brand.

Buurtbewoners zagen halverwege de middag rook uit de flat komen en belden 112. Of er iemand in de woning was, wist niemand. De brandweer kwam met spoed ter plaatse en had het vuur snel gedoofd. Er bleek tijdens de brand, die in de woonkamer is begonnen, niemand thuis te zijn. Tijdens het ventileren van de ruimtes, kwam de bewoner thuis. Hij zag tot zijn schrik dat zijn woning onbewoonbaar was geworden.

Alle ruimtes in de woning zijn ernstig beschadigd door rook, roet en water. De bewoner kan voorlopig niet terug naar huis. De stichting Salvage is ingeschakeld om de schade af te gaan handelen. Dan zal er ook naar onderdak voor de jonge man worden gekeken. Ook Woonkracht10, die de woning verhuurt, kwam ter plekke voor de verdere afhandeling.

Buurtbewoners hebben de gedupeerde bewoner, die onlangs uit Syrië naar Nederland vluchtte, hulp aangeboden. Een tolk zorgde ervoor dat er goed gecommuniceerd kon worden.

Hoe de brand is ontstaan, is niet bekend.

Elke woensdag het nieuws uit Klaroen per e-mail
Meer berichten
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier

HET KONTAKT OP FACEBOOK }