Logo hetkontakt.nl/klaroen
Foto: Stockfoto 123RF.com

Twee lastige Papendrechters krijgen boetes in Sliedrecht

  •   keer gelezen   112

PAPENDRECHT/SLIEDRECHT • Twee overlastgevers uit Papendrecht hebben vrijdagmiddag in Sliedrecht diverse tikken met de wapenstok en een proces-verbaal gekregen na het negeren van de  regels van de corona-noodverordening.


Vrijdagmiddag spraken de wijkagenten van Sliedrecht aanvankelijk vijf mannen aan bij supermarkt Dirk van den Broek in Sliedrecht-Oost. Ze waren overlastgevend, dronken alcohol, waren aan het blowen en hingen rond bij de ingang van de winkel. Mensen liepen er met een boog omheen.

De wijkagenten wezen de mannen op de corona-maatregelen en huiverigheid van winkeliers en klanten. Tevens werd hen verzocht weg te gaan. Ze beloofden weg te gaan, maar kwamen steeds terug.

Locatie verlaten
Daarop zijn ze dringend gemaand de locatie te verlaten. Hier werd met opmerkingen als 'met je kanker maatregelen en kanker corona' op provocerende wijze heel langzaam gehoor aangegeven. Ook waren ze het niet eens met handelswijze van de politie. Gezien eerdere en meerdere waarschuwingen deelde de politie met de wapenstok een tik uit. Dit had het gewenste effect.

Later op de avond kwamen de wijkagenten twee van de vijf heren wederom tegen. Ditmaal vanwege een overlastmelding in het Feitsmapark te Sliedrecht. De twee mannen, een 23-jarige en 27-jarige Papendrechter, waren in gezelschap van een 17-jarige Sliedrechtse. Ze zaten 'gezellig' met twee kratjes bier naast elkaar op een bankje. Beide heren waren ook behoorlijk onder invloed van alcohol.

Op afstand
De 27-jarige man en de 17-jarige vrouw bleven tijdens het gesprek netjes op afstand van de politie. De 23-jarige Papendrechter dacht er echter anders over en reageerde met woorden als 'kankerlijers, kankergezeur en kankerregels'.

Nadat de politie hem diverse malen gemaand had te blijven zitten, vond hij het toch nodig de grens op te zoeken en op de wijkagenten af te stappen. Die hebben hem daarop tot tweemaal toe met de wapenstok weer op zijn plek gezet. Gezien de bende rondom het bankje, het openbare alcoholgebruik, het in dronkenschap verkeren en het niet houden aan de opgelegde afstand vanwege de corona-maatregelen heeft de politie aan alle drie een proces-verbaal gegeven vanwege het niet in acht nemen veilige afstand op basis van artikel 2.2 van de noodverordening van de Veiligheidsregio Zuid-Holland Zuid.

Elke woensdag het nieuws uit Klaroen per e-mail
Meer berichten
CustomHtml_5