Afbeelding

Drie personen naar ziekenhuis na brand in Alblasserdam

112 320 keer gelezen

ALBLASSERDAM • Drie mensen zijn vrijdagavond 15 november naar het ziekenhuis gebracht na een brand in een keuken in een woning aan de Oost-Kinderdijk in Alblasserdam.

Twee van hen liepen lichte brandwonden op. De derde persoon liep geen brandwonden op, maar was zo zwaar beschonken dat hij zo nu en dan buiten bewustzijn raakte en daarvoor mee moest naar het ziekenhuis.

Politie, brandweer en ambulance werden even na 21.00 uur gealarmeerd voor een woningbrand langs de dijk. Een man liep langs de betreffende woning; op weg naar een verjaardag. In huis zag hij iemand op de grond liggen en hij zag een pannetje op het vuur staan.

De voorbijganger bonsde op de ramen, maar kreeg geen reactie. Er werd hulp gevraagd bij de buren. De bewoner die op de grond lag, werd uit de woning gesleept. In de keuken probeerden drie buurtbewoners een brandend pannetje te blussen. Een vrouw liep daarbij verwondingen aan haar arm op en een man liep brandwonden aan zijn vingers op.

De man die op de grond lag, bleek veel te veel alcohol te hebben genuttigd. De arbeidsmigrant werd per ambulance meegenomen naar het ziekenhuis. Ook de twee buurtbewoners die te hulp schoten, zijn naar het ziekenhuis gebracht. Verder werd er op de eerste etage een slapende man aangetroffen. Hij werd wakker gemaakt en mee naar buiten genomen.

Ambulancepersoneel dat als eerste ter plaatse was, had moeite met het tegenhouden van de eigenaar van de woning die zijn huis in wilde lopen. Een andere buurtbewoner vond dat de eigenaar wel zijn huis in mocht. De man werd handtastelijk richting een medewerker van de ambulancedienst.

Bert Bons

Redactiecoördinator van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Gratis autobanden oppompen op parkeerplaats Sportcentrum Papendrecht: in alle opzichten mileuvriendelijk Nieuws 18 apr, 08:17
Afbeelding
Buurman blust brand in woning P.C. Hooftlaan in Papendrecht 112 17 apr, 16:34
• Annemarie van Heijningen met haar hond Siem.
'Dat doet-ie anders nooit' van Annemarie van Heijningen uit Alblasserdam: Komisch boek met een boodschap Nieuws 17 apr, 14:21

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden