• De rookwolken zijn in de wijde omgeving zichtbaar. Foto: Twitter ZHZ Actueel
• De rookwolken zijn in de wijde omgeving zichtbaar. Foto: Twitter ZHZ Actueel (Foto: ZHZ Actueel)
update

Bijna 1500 varkens overleven brand in schuur aan Middenpolderweg in Streefkerk niet

  •   405 keer gelezen   112

STREEFKERK •  De brandweer is donderdagmiddag rond 17:15 uur uitgerukt voor een zeer grote brand in een varkensschuur aan de Middenpolderweg te Streefkerk. Twee uur later kon het sein 'brand meester' worden gegeven.


In de stal zaten ongeveer 1500 varkens. Ze hebben de brand vrijwel allemaal niet overleefd; slechts 15 varkens konden worden gered.
 

De brandweer heeft overslag naar het schuurtje achter de loods kunnen voorkomen en heeft de 50 geitjes in het schuurtje gelukkig nog in veiligheid kunnen brengen.

Er waren meerdere eenheden van de brandweer ter plaatse. De ambulance was ook opgeroepen. De schuur bleek niet meer te redden, maar het woonhuis lijkt gespaard te zijn.

De oorzaak van de brand is nog onbekend. Bij de brand is geen asbest vrijgekomen, heeft onderzoek uitgewezen.


De rook is tot in de wijde omtrek te zien en trekt richting Groot-Ammers. De brandweer verricht metingen in de omgeving. Wie last heeft van de rook, wordt geadviseerd om ramen en deuren te sluiten en ventilatiekanalen dicht te zetten.
 

Online is Lisa de Ruiter een doneeractie begonnen voor de afgebrande varkensstal. Op www.doneeractie.nl is de actie te vinden onder de zoekterm 'Afgebrande varkensstal in Streefkerk'.

Marijke Verhoef
Coördinator Het Kontakt Media (Special Products) en redacteur van Het Kontakt Alblasserwaard en Klaroen.nl
Volg @Marijke_Verhoef op twitter >
Elke woensdag het Klaroen per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK }