Logo hetkontakt.nl/klaroen

Man met mes zorgt voor angstige taferelen in Papendrecht

  •   546 keer gelezen   112

PAPENDRECHT • Een 44-jarige man uit Nieuw-Lekkerland heeft er dinsdag 16 juli voor gezorgd dat de politie in Papendrecht een man heeft kunnen aanhouden, die met een mes in zijn handen over straat liep.

De Nieuw-Lekkerlander reed vanaf Alblasserdam over de Burgemeester Keijzerweg richting de N3 en zag bij de kruising met de Platanenlaan in Papendrecht een man met een groot mes over straat lopen. "Ik denk dat het wel een mes van dertig centimeter lang was," vertelt de veertiger aan Alblasserdamsnieuws.

Op de kruising waar de man met het mes liep, stond ook een jonge vrouw. De Nieuw-Lekkerlander riep naar haar dat ze snel weg moest gaan en het rode verkeerslicht maar even moest negeren.

Zelf stapte de Nieuw-Lekkerlander midden op de kruising uit zijn auto om de man met het mes op enige afstand te achtervolgen. Intussen belde hij ook 112 en zorgden twee hardlopende dames ervoor dat de auto veilig aan de kant werd gezet. Binnen een minuut was de politie ter plaatse.

De man met het mes was in de tussentijd bij een woning aan de Haagbeukhof naar binnen gegaan. De woning werd aangewezen en niet veel later gingen twee agentes de woning in, waar de man inderdaad werd aangetroffen.

"Het was een bekende van de wijkagente. Bij het zien van de wijkagente liet hij het mes vallen en viel huilend in haar armen," vertelt Andy Hensen van de politie. De Papendrechter is wel ter plekke aangehouden en krijgt hulp.

Een woordvoerster van de politie vertelt: "Zoals ik heb begrepen gaat het hier om een man die zorg nodig heeft. De melding is bij ons binnengekomen als poging suïcide."

Bert Bons
Redactiecoördinator van Het Kontakt Alblasserwaard en Klaroen.nl
Volg @Bertbons op twitter >
Elke woensdag het Klaroen per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK }