Foto: 123rf.com

Fietser (15) uit Alblasserdam aangereden door camper

  •   306 keer gelezen   112

ALBLASSERDAM • Een camper heeft maandagmiddag 8 april een fietser (15) aangereden, waardoor zijn fiets beschadigd is. De camper is na de botsing doorgereden.

Dat laat de moeder van het slachtoffer weten, die tussen 15.00 en 15.30 uur aangereden werd op de T-kruising van de Dam met de Marineweg, naast de brandweer en tegenover restaurant Athene.

"De fiets van mijn zoon kwam met zijn voorwiel half onder de camper terecht, waarbij hij zelf nog kon blijven staan", laat zijn moeder na het incident weten. De jongen bleef ongedeerd. "De camper reed achteruit en totaal geschrokken kon mijn zoon zijn fiets onder de camper vandaan halen."

De fiets heeft een gebogen voorwiel overgehouden aan de botsing. De jongen rijdt dagelijks op dit fietspad op weg naar school en heeft op het fietspad voorrang op het overige verkeer vanwege de haaientanden die er aangebracht zijn.

Het gaat de moeder van het slachtoffer nog niet zozeer om de botsing, maar vooral om hoe de bestuurder van de camper reageerde. "Deze persoon heeft niet eens de tijd genomen om te kijken of mijn zoon dan wel zijn fiets iets mankeerde."

De bestuurder van de camper is na de botsing doorgereden. "Door de schrik heeft mijn zoon helaas niet de tegenwoordigheid van geest gehad om het kenteken te fotograferen of op te schrijven."

De politie is nog niet op de hoogte gesteld en ook de camperplaats is nog niet benaderd. "Ik heb dat zelf naderhand ook niet gedaan omdat ik dacht dat het in verband met het niet hebben van een kenteken zij niks meer zouden kunnen doen."

Aan het wiel is niet veel te zien. Die slag is er, dat was duidelijk, maar hij kon er nog mee naar huis fietsen. Dinsdag 9 april wordt de fiets naar de fietsenmaker gebracht.

De moeder van de jongen gaat nog natrekken of er camera's op de locatie gericht zijn, zodat er wellicht een kenteken te zien is van de camper.

"Misschien zijn er mensen zijn die het gezien hebben en eventueel ook het kenteken van de camper hebben gezien", besluit de moeder van het slachtoffer. Reacties kunnen ingediend worden bij Klaroen.nl.

Bert Bons
Redactiecoördinator van Het Kontakt Alblasserwaard en Klaroen.nl
Volg @Bertbons op twitter >
Elke woensdag het Klaroen per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK }