Logo hetkontakt.nl/klaroen
Foto: Politie

Politie neemt katvanger in beslag in Meerkerk

  •   146 keer gelezen   112

PAPENDRECHT/MEERKERK • De politie heeft dinsdagochtend een zogenaamde katvanger in beslag genomen in Meerkerk, nadat het voertuig vanuit Papendrecht gevolgd was.

Omstreeks 10.00 uur kreeg de politie een melding terug na het invoeren van een kenteken. De eigenaar van een voertuig stond te boek als een katvanger. Een katvanger is degene op wiens naam het kenteken wordt geregistreerd bij het RDW. Hij of zij is echter niet de werkelijke gebruiker. Het voertuig is soms onverzekerd, belastingen en boetes worden niet betaald en in sommige gevallen wordt het voertuig gebruikt voor strafbare feiten. Op deze manier blijft de werkelijke gebruiker buiten het zicht van justitiële autoriteiten. De werkelijke gebruiker is vaak moeilijk vindbaar, omdat het voertuig op naam staat van de katvanger.

Omdat de collega's dinsdagochtend aanvankelijk nog op enige afstand reden, duurde het even voordat zij het voertuig in het zicht kregen. Uiteindelijk hebben zij het voertuig staande gehouden bij de afrit Meerkerk op de A27.

Hierop hebben zij telefonisch contact opgenomen met de douane. De douane wilde het voertuig in beslag nemen voor de belastingdienst en hebben een takelwagen gestuurd om het voertuig te takelen. De bestuurster moest ander vervoer regelen.

Bert Bons
Redactiecoördinator van Het Kontakt Alblasserwaard en Klaroen.nl
Volg @Bertbons op twitter >
Elke woensdag het Klaroen per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK }