Afbeelding
Foto: Politie

Actie Boef in de Wijk in Nieuw-Lekkerland enorm succes

112 320 keer gelezen

NIEUW-LEKKERLAND • Ongeveer 200 deelnemers hebben donderdagavond in Nieuw-Lekkerland meegedaan aan de actie Boef in de Wijk.

Deze actie werd georganiseerd door de gemeente Molenlanden in samenwerking met de politie. Door middel van een spel met een serieuze gedachte erachter wilde de politie de deelnemers bewust maken hoe ze kunnen omgaan met verdachte situaties en hoe zij dit via 112 kunnen melden.

"Dat Nieuw-Lekkerlanders alert zijn, dat blijkt wel", meldt de politie na afloop. Diverse verdachte situaties zoals een verlaten stofzuiger, verdachte voertuigen en een inbraakgevoelige situatie, werden direct gemeld. Alle vier de 'boeven' werden gevangen. De speurders ontvingen een waardebon, waar zij iets leuks van kunnen kopen.

Het aantal van 200 deelnemers heeft de politie positief verrast. "Dat was schrikken voor ons! Zoveel deelnemers dat de zaal te klein was."

De politie bedankt de deelnemers uit Nieuw-Lekkerland en hoopt dat ze hen een kijkje heeft kunnen geven in de keuken van het politiewerk. "We hopen dat meer mensen nu af en toe om zich heen kijken en een verdachte situatie direct via 112 melden."

Bert Bons

Redactiecoördinator van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Politie pakt Papendrechter op bij oprollen internationaal phishing-netwerk Nieuws 18 apr, 11:24
Afbeelding
Gratis autobanden oppompen op parkeerplaats Sportcentrum Papendrecht: in alle opzichten mileuvriendelijk Nieuws 18 apr, 08:17
Afbeelding
Buurman blust brand in woning P.C. Hooftlaan in Papendrecht 112 17 apr, 16:34

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden