Afbeelding
Foto: Peter Stam

Bergers uren bezig met van de weg geraakte vrachtwagen op A15 bij Papendrecht

112 464 keer gelezen

PAPENDRECHT • Op de A15 tussen Papendrecht en Sliedrecht is maandagavond 10 december een vrachtwagen van de weg geraakt.

Het ongeval gebeurde op de rijbaan richting Gorinchem. De vrachtwagenchauffeur, een man uit Roemenië, vertelde dat hij naar rechts uitweek, nadat hij zou zijn afgesneden door de bestuurder van een auto. Van deze automobilist zijn verder geen gegevens bekend. De vrachtwagen raakte na de manoeuvre  de vangrail en zakte weg in de berm. De vangrail raakte hierdoor over een lengte van 100 meter beschadigd.

Omdat de in het totaal veertig ton wegende combinatie niet meer de weg op getrokken of gereden kon worden, moest er zwaar bergingsmaterieel aan te pas komen. Er kwamen onder meer twee grote hijskranen die de vrachtwagen en de container weer op de weg hebben getild.

Halverwege de avond stond er file tot aan Alblasserdam. Naarmate de avond vorderde, nam de file verder af. Tijdens de werkzaamheden, die tot laat in de avond duurden, werd de snelweg af en toe volledig afgesloten.

Bert Bons

Redactiecoördinator van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden