Foto: Politie Drechtsteden Buiten

Dronken Papendrechter aangehouden in Alblasserdam

  •   228 keer gelezen   112

ALBLASSERDAM/PAPENDRECHT • De politie heeft in de afgelopen nacht een dronken bestuurder uit Papendrecht aangehouden na een bezoek aan McDrive in Alblasserdam. Dit gebeurde na een melding van een alerte omstander.

Agenten hadden van de getuige een kenteken van de auto doorgekregen. Toen ze bijna ter plaatse waren, zagen zij ineens het voertuig voorbij komen rijden. Zij gaven dit voertuig daarop direct een stopteken.

Al bij het aanspreken van de man roken de agenten een enorm sterke dranklucht vanuit de auto komen. De bestuurder, een 53-jarige man uit Papendrecht, praatte erg onsamenhangend en werd uiteindelijk gevorderd om te blazen op de alcoholtester. Hierop verscheen na het blazen de tekst 'fail'. Dit is de grootste waarde die op straat geblazen kan worden.

Eenmaal op het politiebureau moest de verdachte nog tweemaal blazen op het ademanalyse-apparaat. De uitslag bedroeg 840 ugl. Dit hield in dat het rijbewijs van de bestuurder werd ingevorderd. Tevens zal de bestuurder een verplichte cursus moeten volgen bij het CBR om zijn rijbewijs te mogen behouden.

Bert Bons
Redactiecoördinator van Het Kontakt Alblasserwaard en Klaroen.nl
Volg @Bertbons op twitter >
Elke woensdag het Klaroen per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK