Foto: Politie
Foto: Politie Foto: Politie

Rijbewijs ingevorderd na achtervolging snorfiets in Alblasserdam

112 399 keer gelezen

ALBLASSERDAM • De politie heeft woensdag na een achtervolging een snorfietser aangehouden voor te hard rijden en vluchten voor de politie. Hierbij kregen ze de hulp van een motorrijder.

Tijdens hun surveillance zagen agenten, die in de politieauto reden, de snorfiets rijden op het fietspad langs de Edisonweg in Alblasserdam. Het viel hen direct op dat de snorfiets harder reed dan gebruikelijk. Hierop wilden ze de bestuurder van de snorfiets aan een verkeerscontrole onderwerpen.

Toen de bestuurder de collega's in het vizier kreeg, nam hij direct het hazenpad en werd de achtervolging ingezet.

Tijdens de achtervolging haalde de bestuurder van de snorfiets diverse gekke capriolen uit. Zo reed hij onder andere vanaf de Hoogendijk richting de Van Hennaertweg een talud af om verder te vluchten richting de Staalindustrieweg te Alblasserdam.

Na enige tijd hebben de collega's dankzij een behulpzame motorrijder de bestuurder van de snorfiets staande kunnen houden op de Van Hennaertweg in Alblasserdam. Deze alerte motorrijder zag de achtervolging, reed vervolgens achter de bestuurder van de snorfiets aan en dwong hem met een klein beetje klem rijden op een veilige manier tot stoppen.

Dit allemaal onder een goedkeurend oog van de politie, die deze hulp zeer op prijs stelden en de verdachte direct bij zijn lurven pakken.

Tijdens de staande houding bleek de snorfiets een Wacht Op Keuren (WOK) signaal te hebben. Dit naar aanleiding van een eerdere snelheidsovertreding bij een rollentestbank controle. Ook nu was dit weer het geval. De snorfiets liep meer dan het dubbele van wat is toegestaan.

Hierop is de snorfiets inbeslag genomen en voor het rijgedrag is het rijbewijs van de bestuurder ingevorderd. De Officier van Justitie zal bepalen wat er met de snorfiets gaat gebeuren en of de bestuurder zijn rijbewijs terug krijgt.

De bestuurder is ook aangemeld voor een Educatieve Maatregel Gedrag (EMG cursus) bij het CBR en zal voor de diverse overtredingen waaronder het overschrijden van de toegestane constructiesnelheid, het rijden op een snorfiets met een WOK-signalering en het negeren van een stopteken afzonderlijk een proces-verbaal ontvangen.

De politie was blij met de behulpzame motorrijder. "Uiteraard een uitzonderlijke situatie, maar in dit geval wel even veiliger dan dat wij dit deden met onze politievoertuigen", aldus de politie.

Bert Bons

Redactiecoördinator van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Politie pakt Papendrechter op bij oprollen internationaal phishing-netwerk Nieuws 18 apr, 11:24
Afbeelding
Gratis autobanden oppompen op parkeerplaats Sportcentrum Papendrecht: in alle opzichten mileuvriendelijk Nieuws 18 apr, 08:17
Afbeelding
Buurman blust brand in woning P.C. Hooftlaan in Papendrecht 112 17 apr, 16:34

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden