Foto: Peter Stam
Foto: Peter Stam (Foto: Peter Stam)

Brand verwoest tuinkeuken in Haverhof in Alblasserdam

  •   82 keer gelezen   112

ALBLASSERDAM • Een overkapte tuinkeuken achter een woning aan de Haverhof in Alblasserdam is in de nacht van zaterdag op zondag verwoest door brand.

De brand werd om drie uur 's nachts ontdekt door jongeren, die even verderop in een parkje stonden. De bewoners werden gewekt en de brandweer werd gebeld. Ter plaatse bleek de tuinkeuken, een schutting en een gasfles in brand te staan.

Middelbrand
Er werd rond 03.15 uur opgeschaald naar 'middelbrand'. Na ruim een half uur was de brand onder controle en kon het sein 'brand meester' worden gegeven. Rond 05.00 uur was ook het nablussen klaar en kon de brandweer terug naar de kazerne.

Rook
Bij de brand hebben twee jongens wat rook ingeademd, toen zij een tuinset in veiligheid brachten. Een rit naar het ziekenhuis bleek echter niet nodig te zijn. Wel werd door de brandweer het advies gegeven de komende tijd alert te zijn op klachten bij ademhaling.

Barbecue
De brand is zo goed als zeker ontstaan bij de barbecue die 's avonds nog was gebruikt.

De buitenkeuken is door de brand dusdanig beschadigd, dat deze afgebroken moet worden. Ook een deel van de schutting is beschadigd.

Bert Bons
Redactiecoördinator van Het Kontakt Alblasserwaard en Klaroen.nl
Volg @Bertbons op twitter >

reageer als eerste
Elke woensdag het Klaroen per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK

HET KONTAKT OP TWITTER