• Hans Ardon met burgemeester Moerkerke. Foto: Chris Wijmans
• Hans Ardon met burgemeester Moerkerke. Foto: Chris Wijmans

Kick off eerste handeling burgemeester Moerkerke in Papendrecht

Algemeen 130 keer gelezen

PAPENDRECHT • De officiële start van de Samenloop voor Hoop 2017 werd donderdagavond ook de eerste officiële handeling van de nieuwe Papendrechtse burgemeester Moerkerke.

In de zaal van speeltuin Zonnebloem werd een film van videoclub Fade In '80 vertoond over de Samenloop van vorig jaar in het Vondelpark die uiteindelijk 41.000 euro opbracht.

Volgens Samenloop voorzitter Hans Ardon is het doel voor 2017 natuurlijk om dat te overtreffen. Daarvoor deed hij een oproep aan alle Papendrechters om zich melden als vrijwilliger voor de organisatie van de Samenloop, of deelname er aan.

Een oproep die met nadruk door de kersverse burgemeester Moerkerke werd onderstreept. Samen met Hans Ardon ontstak hij twee 'herinneringskaarsjes' in de bekende papieren zak, die ook tijdens de Samenloop 2015 voor de nodige emoties zorgde.

Vrijwilligers belangrijk
Hans Ardon legde nogmaals uit hoe belangrijk het zal zijn dat voldoende Papendrechters zich aanmelden als vrijwilliger. "De organisatie staat al op poten maar natuurlijk moet dat nog handen en voeten krijgen," zo meldde hij. Die vrijwilligers worden ingezet voor vele verschillende taken. "En met de loper teams zijn we al aardig op weg," kon hij gelukkig melden. "De eerste tien hebben we al binnen. En als het een beetje wil worden dat er dertig."

Grootste verschil met 2016 zal de plaats van actie zijn. Samenloop 2017 zal op de vernieuwde Markt plaatsvinden. Aanmelden kan via de website www.samenloopvoorhoop.nl. Daarop is direct de optie 'Help en doe mee' te vinden waarna de keuze 'lopen als team' of 'organiseren' gemaakt kan worden.

Bert Bons

Redactiecoördinator van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden