Belangrijke punten voor Virtus

Sportt 64 keer gelezen

WERKENDAM • De heren van Virtus speelden zaterdagavond een thuiswedstrijd tegen de reserves van EBBC. Het Werkendamse team kon zich zelfs permitteren om drie kwarten te verliezen, maar trok uiteindelijk wel met negen punten verschil aan het langste eind: 81-72.  Het betekende een belangrijke overwinning voor de Werkendammers, die nu met 18 punten uit achttien wedstrijd keurig in de middenmoot staan.   De wedstrijd kwam zaterdag maar moeilijk op gang. Beide teams hadden moeite om een fatsoenlijke aanval op te zetten en er werd in de beginfase veel balverlies geleden. Verdedigend klopte het voor geen meter en de Werkendammers keken al snel tegen een achterstand aan van elf punten: 22-33 na 4 minuten spelen in het tweede kwart. Na rust pakte Virtus echter de voorsprong: 42-41. En onder aanvoering van de veelvuldig scorende Jasper van Houwelingen liepen de Werkendammers in no-time uit naar 54-45. Bij aanvang van het laatste kwart bedroeg de voorsprong 10 punten en de wedstrijd werd goed uitgespeeld door het team van Lace Strong.