update

Drie punten in mindering voor SVW en Woudrichem

  •   keer gelezen   Sport

GORINCHEM/WOUDRICHEM • De tuchtcommissie van de KNVB heeft opnieuw forse straffen uitgesproken naar aanleiding van de gebeurtenissen na afloop van de competitiewedstrijd Woudrichem-SVW. Beide ploegen hebben drie punten in mindering gekregen.


Een eerdere uitspraak van de tuchtcommissie, waarin sprake was van vijf punten in mindering voor Woudrichem en drie punten in mindering voor SVW, werd vernietigd door de commissie van beroep. De tuchtcommissie heeft zich nu opnieuw over de zaak gebogen, met als gevolg drie punten in mindering voor zowel vv Woudrichem als SVW.

Woudrichem staat nu zesde in 3D met 15-26, SVW zevende met 19-26.

SVW-speler Maurice Schopenhouer is voor zes wedstrijden geschorst. Daarnaast is SVW wederom beboet met 200 euro en met een voorwaardelijke uit de competitiezetting tot 1 juli 2016. Gezien de zwaarte van de straffen en de eerdere uitspraak van de commissie van beroep hebben SVW en Schopenhouer reeds aangekondigd opnieuw beroep te zullen aantekenen.

Woudrichem
Het bestuur van vv Woudrichem beraadt zich nog over het mogelijk in beroep gaan tegen de sanctie die de tuchtcommissie van de KNVB de derdeklasser dinsdag oplegde.

De straf voor Woudrichem is hetzelfde als die voor SVW, namelijk een geldboete van 200 euro, drie punten in mindering en een proeftijd voor uitsluiting van de competitie tot 1 juli van dit jaar.

Het bestuur laat bij monde van voorzitter Kees Braat weten later te melden of de club in beroep gaat. "Voor ons is het al winst ten opzichte van de vorige straf, die vijf punten in mindering en een proeftijd van 24 maanden bedroeg. Toch gaan we als bestuur samen kijken of we in beroep zullen gaan en dat maken we aan het eind van deze week of begin volgende week bekend. We hebben begrepen dat SVW stellig van plan is om in beroep te gaan, maar wij hebben een democratisch bestuur om daarover een besluit te nemen."

Verbazing
Braat weet nog niet waarom de tuchtcommissie beide clubs toch weer een straf heeft opgelegd, nadat de eerste sanctie in beroep werd vernietigd. "Daar hebben we ons over verbaasd. Misschien dat het gaat over nieuwe feiten, maar die hebben we vooralsnog niet gezien. Wellicht hebben we dus weer alle reden om in beroep te gaan."

Beide clubs hebben zes werkdagen de tijd om in beroep te gaan tegen de uitspraak van de tuchtcommissie.

* Meer voetbalnieuws uit de regio dagelijks op onze website: www.regio-voetbal.nl

Rick den Besten
Hoofdredacteur Het Kontakt Edities en (sport)redacteur/fotograaf Het Kontakt Alblasserwaard en Regio-Voetbal.
Volg @RickdenBesten op twitter >
Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten