ACKC geeft voorsprong uit handen en verliest

Sport 55 keer gelezen

ALMKERK • Een zeer alert en fris  beginnend ACKC liet zaterdag de met fraai spel opgebouwde voorsprong van 8-2  totaal uit de handen glippen. De Almkerkers verloren uiteindelijk met 11-13. In sporthal De Jager trof ACKC zaterdag Fiducia uit Vleuten, een degelijke tegenstander, die afgelopen week vooraf aan de training via filmbeelden goed geanalyseerd werd.  ACKC moest het deze keer doen zonder de door griep gevelde Janneke Peek. Zij werd vervangen door Marloes van de Stelt. Tijdens de beginperiode van de wedstrijd werd precies gedaan wat vooraf was afgesproken: de tegenstander werd stevig onder druk gezet en de spelers hanteerdenveel afwisseling in de posities. Van daaruit werd geschoten en de tweede bal opgeëist. Bij de eerste aanval was het al raak en binnen twaalf minuten was al een verdiende voorsprong opgebouwd van 8-2. Er leek er voor de rest van de wedstrijd geen vuiltje aan de lucht. Slordigheden De slordigheden namen daarna alleen maar toe bij de Almkerkse korfballers.   Ook Fiducia had de nodige moeite tot scoren te komen, maar de ploeg bleef geduldig en wist de voorsprong op ACKC enigszins te verkleinen tot een ruststand van 8-5. Tijdens de rust spuide coach Van Houwelingen zijn ongenoegen over het optreden van zijn achttal in het tweede gedeelte van de eerste helft. Hij maakte duidelijk dat de wedstrijd absoluut nog niet in de tas was.  Fouten Al direct vanaf het eerste fluitsignaal werd de in de eerste helft opgebouwde voorsprong  door Fiducia teniet gedaan, mede door individuele fouten kwamen de Vleutenaren al na vier minuten langszij en had ACKC steeds meer moeite om het spel te maken. De druk op de verdediging werd alsmaar groter. Na tien minuten spelen was de achterstand al drie punten: 8-11.  Pas vanaf dat moment konden de groenwitten weer wat terug doen via Robin van Wijngaarden. Carola 't Lam en Floor Peek pikten ook nog een doelpuntje mee, maar het was niet meer van belang voor de uiteindelijke cijfers op het scorebord: 11-13. Zaterdag 1 december speelt ACKC tegen Viking. Die wedstrijd begint om 19.15 uur in sporthal Marienhoevehoeve in Wijk bij Duurstede. http://www.ackc.nl