Virtus wint na matig duel van Rowic

Sport 64 keer gelezen

WERKENDAM • Na een moeizame eerste helft is het Virtus zaterdag toch gelukt om Rowic uit Dordrecht aan de kant te zetten. Na een moeizame eerste helft werd het uiteindelijk toch een ruime overwinning: 80-65. De Werkendammers gingen nog wel goed van start. De eerste punten kwamen op naam van Jasper van Houwelingen, maar met acht punten op rij van Rowic kwam Virtus op een kleine achterstand te staan. Slordig Het tweede kwart gaf nog geen verbetering in het spel van Virtus. Er werd slordig met de kansen omgegaan en verdedigend waren de boys van Edwin Dekkers steeds een stap te laat. Met name onder het bord zag Rowic kans om steeds te scoren. Tegen het einde van het tweede kwart zagen de Werkendammers kans om een gaatje te slaan van vijf punten, maar die voorsprong was in no time weer verdwenen. Sinds lange tijd stond Virtus bij de rust dan ook op achterstand: 38-40. Basis voor zege De Werkendammers pikten de woorden van hun coach in de rust goed op en legden de basis voor de uiteindelijk zege in het derde kwart. Onder leiding van de uitblinkende Patrick Both  werd een prima run neergezet en met driepunters van Niels Plieger en Arjen van der Wiel werd Rowic onder de voet gelopen. Het derde kwart werd gewonnen met 23-10 en de Werkendammers zaten op rozen. In de 4e minuut van het laatste kwart bereikte Virtus met een driepunter van Vangelis Zafiriadis de grootste voorsprong van deze avond: 71-54. Edwin Dekkers kon rustig doorwisselen en Virtus maakte het karwei vakkundig af. Met een overwinning van vijftien punten verschil kon iedereen uiteindelijk wel tevreden zijn.

Workshop veilig online bankieren bij Van der Straaten Verzekeringen: 'Bescherm jouw geld en jezelf' Nieuws 12 uur geleden
Grote brand legt woonhuis in Dussen in as: bewoners en hond ongedeerd 112 18 apr, 08:41
Grote controle bedrijfspanden in Altena: illegale bewoning en illegaal vuurwerk aangetroffen 112 17 apr, 17:21