Virtus in spektakelstuk langs Wyba

Sport 55 keer gelezen

WERKENDAM • Het eerste herenteam van basketbalclub Virtus uit Werkendam heeft gewonnen in de spectaculaire thuiswedstrijd tegen Wyba. Virtus was in de, naar eigen zeggen, beste wedstrijd van het seizoen met 79-68 te sterk voor de basketbalclub uit Wijchen. Virtus was niet geheel compleet en miste de nog geblesseerde Arjen v.d. Wiel. De Werkendammers hadden een stroeve start, speelden te gehaast en leden in de beginfase teveel balverlies. De eerste scores waren dan ook voor Wyba, maar na een time-out van Edwin Dekkers begon het beter te lopen. De verdediging werd aangescherpt en ook aanvallend kwam het team op toeren. Bijna elke aanval werd doeltreffend afgerond en tot 18-18 kon Wyba nog bijblijven. De laatste 2 minuten van het eerste kwart werd nog een keer vol gas gegeven en onder leiding van de prima spelende gebroerders Both werd het eerste kwart afgesloten met een stand van 28-18. Het tweede kwart liepen de Werkendammers verder uit. Hans Slieker zette met twee verre driepunters zijn team op 36-22 en Jimmy van Leeuwen rondde een fraaie aanval af met een dunk. Na een attractrief tweede kwart werd de rust bereikt met een tussenstand van 43-31. Direct na de rust legde Virtus de basis voor de uiteindelijke overwinning. Vanuit een goedgeorganiseerde verdediging werden Patrick Both en Jasper van Houwelingen steeds in stelling gebracht en zij hadden vervolgens geen moeite met scoren. Binnen enkele minuten hadden de Werkendammers hun voorsprong uitgebreid naar 49-33. Wyba werd bijna hopeloos van de Werkendamse dadendrang en noteerde de eerste score na de rust pas in de vijfde minuut. Om de wedstrijd te laten kantelen werd aan Wychense kant een zoneverdediging en een press neergezet, maar Virtus bleef de controle over de wedstrijd houden. Na het derde kwart hadden de Werkendammers nog steeds een riante voorsprong van veertien punten: 58-44. De Virtus-spelers hadden echter met de krachten gesmeten en wilden de wedstrijd rustig uitspelen. Wyba gaf nog niet op en kwam terug tot 72-65 met nog ruim één minuut te gaan. Vanaf de vrije-worp lijn gooiden Patrick en Jasper van Houwelingen de wedstrijd definitief op slot waardoor de derde overwinning op rij bijgeschreven kon worden. Komende zaterdag spelen de Werkendammers om 20.00 uur de uitwedstrijd tegen Attacus uit Veghel.

• Archieffoto van Marianne Vos.
Marianne Vos boekt met winst in Dwars door Vlaanderen 250ste profzege op de weg Sport 27 mrt, 20:45
• Het Waterpoort Festival duurt een dag langer dan vorig jaar.
Waterpoort Festival 2024: dansen, zingen en een 'trip down memory lane' Nieuws 27 mrt, 17:54
• De A27 richting Utrecht is dit weekend dicht door onderhoudswerkzaamheden.
Capelse veer vaart langer door tijdens afsluiting van A27 in paasweekend Nieuws 27 mrt, 17:18