Basketballers Virtus gaan hard onderuit in Veghel

Sport 86 keer gelezen

VEGHEL • De heren van Virtus kregen zaterdagavond een flinke draai om de oren van een zeer scherp spelend Attacus. In Veghel werden de Werkendammers met een nederlaag van maar liefst 26 punten verschil naar huis gestuurd. Beide teams bleven in de beginfase van het eerste kwart dicht bij elkaar en Virtus kon een kleine voorsprong nemen van 8-6. De thuisclub raakte echter snel op stoom en Virtus werd onder de voet gelopen. Vanuit alle hoeken en standen schoot het team uit Veghel raak en na het eerste kwart keken de Werkendammers tegen een achterstand aan van acht punten. Het tweede kwart kwam Virtus wat beter in de wedstrijd en het knokte zich terug tot 35-33, mede door twee driepunters van Hans Slieker. Na de rust ging het echter goed fout aan Werkendamse kant. Attacus profiteerde optimaal van de verdedigende chaos bij Virtus en liep in een mum van tijd uit naar 59-46. De Werkendammers waren volledig de kluts kwijt en Attacus voerde de score nog verder op. Na zeven minuten in het tweede kwart was de achterstand opgelopen tot veertien punten. Virtus zag geen kans meer om de laatste minuten van dit kwart te scoren en het ontketende Attacus sloeg genadeloos toe. Na het derde kwart was de wedstrijd gespeeld met een tussenstand van 79-54. Het was zaak voor Virtus om de nederlaag te beperken en met een press in het laatste kwart werden nog 25 punten binnengeschoten. Attacus had via de uitblinkende Litouwer Rimvydas Demenius inmiddels de 100-puntengrens bereikt en met een verlies van 105-79 namen de Virtus-spelers afscheid van hun tijdelijke coach Edwin Dekkers. Volgende week komt koploper Lokomotief uit Rijswijk op bezoek in Werkendam. Deze wedstrijd begint om 20.00 uur in sporthal De Crosser.

• Archieffoto van Marianne Vos.
Marianne Vos boekt met winst in Dwars door Vlaanderen 250ste profzege op de weg Sport 27 mrt, 20:45
• Het Waterpoort Festival duurt een dag langer dan vorig jaar.
Waterpoort Festival 2024: dansen, zingen en een 'trip down memory lane' Nieuws 27 mrt, 17:54
• De A27 richting Utrecht is dit weekend dicht door onderhoudswerkzaamheden.
Capelse veer vaart langer door tijdens afsluiting van A27 in paasweekend Nieuws 27 mrt, 17:18