Sterk ACKC haalt eerste punten binnen

Sport 68 keer gelezen

ALMKERK • Na een wervelend begin van tegenstander Animo bleek ACKC  zaterdag uiteindelijk de best korfballende ploeg. Dit resulteerde met een terechte eindstand van 21-16 in twee welverdiende punten voor de Almkerkers. Animo startte de wedstrijd furieus. Hierdoor kwamen de dames van ACKC vanaf het begin onder druk te staan. Met veel dreiging en snelheid richting de korf brachten de dames van Animo de Almkerkse verdediging aan het wankelen. De Almkerkers konden de eerste tien minuten nog gelijke tred houden tot een stand van 3-3. De druk van de dames van Animo zorgden er echter voor dat de ploeg uit Geldermalsen in de daaropvolgende vijf minuten uitliep tot een stand van 3-7. Met de rust stond het echter alweer 12-9 in het voordeel van de Almkerkers. Gesteund Halverwege de tweede helft wist Animo terug te komen tot een tussenstand van 15-14. Onder aanvoering van ervaren krachten Van de Water en Verschoor en gesteund door het luid aanwezige publiek werd de marge terug naar drie punten gebracht. Waar de agressieve manier van spelen Verschoor eerst nog behoorlijk in de problemen bracht, resulteerde dit nu aanvallend juist in een door Marnix Kammer verzilverde strafworp. Toch verzuimde ACKC wederom de wedstrijd definitief in het slot te gooien. Bij een stand van 17-14 had ACKC verreweg het beste van het spel. Op dat moment was het wachten op de definitieve nekslag, toen Kammer op oliedomme wijze met een geforceerde aanvallende overtreding balverlies leed. Tegenaanval Uit de tegenaanval tekende Animo direct 17-15 aan met nog tien minuten op de klok. Het directe agressieve spel van Animo bleek echter te beperkt om ACKC echt aan het wankelen te brengen. De Almkerkse formatie speelde beter en gevarieerder korfbal en was daarmee gevaarlijker over meerdere schijven. Toen de ijzersterk spelende Mommers vijf minuten voor tijd een goede aanval afrondde en de stand op 19-15 bracht, was de wedstrijd definitief gespeeld. De scheidsrechter floot af bij een eindstand van 21-16.

Workshop veilig online bankieren bij Van der Straaten Verzekeringen: 'Bescherm jouw geld en jezelf' Nieuws 9 uur geleden
Grote brand legt woonhuis in Dussen in as: bewoners en hond ongedeerd 112 18 apr, 08:41
Grote controle bedrijfspanden in Altena: illegale bewoning en illegaal vuurwerk aangetroffen 112 17 apr, 17:21