ACKC pakt een punt

Sport 48 keer gelezen

ALMKERK • ACKC heeft zaterdag de titelaspiraties van kampioenskandidaat Merwede verstoord. In Sliedrecht werd het 20-20. ACKC keek al binnen een tijdsbestek van tien minuten tegen een 6-2 achterstand aan, maar toch was de ploeg niet echt onder de indruk  van die felle start van de thuisploeg. Vertrouwen De ACKC- spelers straalden vertrouwen uit. Petra Verschoor schoot van afstand raak  en Marnix Kammer verzilverde een stip. Weer kwam Merwede op vier punten voorsprong, vooral door verdedigend zwak optreden van de Almkerkers. Ook werden diverse ACKC-aanvallen enkele malen niet eens omgezet in een doelpoging vanwege plaatsingsfouten. Nadat Merwede de voorsprong weer wat had uitgebreid, kon ACKC via drie prachtige schoten van afstand voor het eerst in de wedstrijd langszij komen tot 10-10. Rust Beide teams scoorden nog een keer voor de thee, waardoor de ruststand op 11-11 werd bepaald. Het begin van de tweede helft liet ACKC er geen gras over groeien en de ploeg nam geen halve maatregelen. Via Van de Water en Mommers werd brutaal een 11-13 voorsprong  genomen, maar vanuit een standaard situatie, een vrije bal en een stip kwam Merwede vrij gemakkelijk weer langszij. Zelfs nadat wederom Mommers trefzeker was, keek ACKC na tien minuten in de tweede helft alweer tegen een 16-14 achterstand aan en kon men weer flink aan de bak. Beter Toen brak er een periode aan in de wedstrijd waarin ACKC het betere van het spel had en Merwede nogal slordig was in de afwerking. De korfballers uit Almkerk nam dan ook een 16-19 voorsprong, maar Merwede kwam - gesteund door het thuispubliek - weer op 20-19. Carola ‘t Lam bepaalde de eindstand nog op 20-20.

• Archieffoto van Marianne Vos.
Marianne Vos boekt met winst in Dwars door Vlaanderen 250ste profzege op de weg Sport 27 mrt, 20:45
• Het Waterpoort Festival duurt een dag langer dan vorig jaar.
Waterpoort Festival 2024: dansen, zingen en een 'trip down memory lane' Nieuws 27 mrt, 17:54
• De A27 richting Utrecht is dit weekend dicht door onderhoudswerkzaamheden.
Capelse veer vaart langer door tijdens afsluiting van A27 in paasweekend Nieuws 27 mrt, 17:18