ACKC kan degradatie nog ontlopen

Sportt 85 keer gelezen

almkerk • Door de 18-13 winst op Stormvogels zaterdag kan ACKC degradatie nog ontlopen.

Daarvoor spelen de Almkerkers de komende weken een driekamp met Stormvogels en ADO, die ook onderin de tweede klasse I eindigden. De korfbalbond heeft al snel uitsluitsel gegeven over het programma. Na loting is de eerste wedstrijd op zaterdag 19 maart ACKC – Stormvogels. Mocht ACKC winnen, dan is er op dinsdag 22 maart Stormvogels – ADO en zal zaterdag 26 maart ADO – ACKC worden gespeeld. Uiteindelijk zullen er twee teams moeten degraderen.

ACKC begon zaterdag sterk aan de wedstrijd tegen Stormvogels, maar er kon nog geen afstand genomen worden van de Zeeuwen. De wedstrijd ging behoorlijk gelijk op. Halverwege de eerste helft was het 6-5, maar er brak een korte periode aan dat er veel kansen niet werden benut.

Daardoor keek ACKC voor de eerste keer in de wedstrijd tegen een achterstand aan: 6-7. De ruststand werd echter bepaald in het voordeel van de Almkerkers: 11-8. Na de rust bracht Jelle van de Water de marge weer op vier, maar ook dit was weer van korte duur. De kustbewoners gaven zich absoluut nog niet gewonnen, toch werd het verschil nooit minder dan twee punten. Marlies Kant en Carola 't Lam pikten ook in de tweede helft hun doelpuntjes mee en ACKC nam via Frank Bakker weer een 17-13 voorsprong.

Billen knijpen
Het werd nog wel even billen knijpen toen Stormvogels uit alle standen begon te schieten en Bakker en Verschoor een keer het nakijken hadden. Uiteindelijk was vijf minuten voor tijd de wedstrijd gespeeld, Marlies Kant maakte toen de 18-15.

Later op de avond werd bekend dat ADO ook had verloren en het onderspit moest delven tegen KOAG met 25-8. De verdiende kampioen van de tweede klasse werd HKC. Zij wonnen in 's-Gravenzande van ONDO met 23-28. Voor ACKC wacht nu dus nog een driekamp tegen Stormvogels en ADO.

• Archieffoto van Marianne Vos.
Marianne Vos boekt met winst in Dwars door Vlaanderen 250ste profzege op de weg Sport 27 mrt, 20:45
• Het Waterpoort Festival duurt een dag langer dan vorig jaar.
Waterpoort Festival 2024: dansen, zingen en een 'trip down memory lane' Nieuws 27 mrt, 17:54
• De A27 richting Utrecht is dit weekend dicht door onderhoudswerkzaamheden.
Capelse veer vaart langer door tijdens afsluiting van A27 in paasweekend Nieuws 27 mrt, 17:18