De Zalm 1 sterkste biljartteam

  •   keer gelezen   Sport

REGIO • Het eerste team van De Zalm uit Brakel heeft de A-poule van de biljartcompetitie in het Land van Heusden en Altena en de Bommelerwaard gewonnen.


Met 24 teams verdeeld over twee poules is er weer volop strijd geleverd. In de A-poule (de eredivisie) met veertien teams was het tot de laatste wedstrijdavond spannend, omdat meerdere temas nog kampioen konden worden. Na 26 wedstrijdavonden bleek uiteindelijk De Zalm 1 de sterkste. De tweede plaats was met één punt verschil weggelegd voor Alburcht 1 uit Wijk en Aalburg en op de derde plaats kwam evenals vorig jaar het team van BVN uit Nieuwendijk. Vaste hekkesluiter was wederom het gezelligheidsteam van DVS uit Waalwijk.

In de B-poule (de eerste divisie) met tien teams die allemaal drie keer tegen elkaar speelden, was na tweederde van de competitie reeds duidelijk welk team kampioen zou worden. Het team BVV 3 uit Veen behaalde 984 punten en werd met een voorsprong van 41 punten kampioen (een gemiddelde van 36,4 van de maximaal te behalen veertig punten). Ook de meest gestegen speler kwam uit dit team, Edward van Wijk steeg met 44 % en kreeg hiervoor de wisselbeker en een persoonlijke beker uitgereikt. Op de tweede plaats in de B-poule eindigde het team WIK 3 uit Giessen en de derde plaats was voor Middelpunt 1 uit Dussen.

Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten