Amazones verrassen bij debuut

  •   keer gelezen   Sport

WIJK EN AALBURG • Tijdens een oefenwedstrijd bij PSV Land van Heusden en Altena hebben Sarah van Oosterbosch met Summer en Sylène Timmermans met Dodo in hun eerste wedstrijd opvallende resultaten geboekt.


Sarah van Oosterbosch wist de klasse B, pony’s cat. CDE met ruime voorsprong op haar naam de schrijven. De jury beloonde haar met maar liefst 206 punten.

De eerste prijs in de klasse B zonder galop, pony’s cat. BC was voor Sylène Timmermans met 187 punten.

Bijzonder was ook de eerste plaats in de klasse L1, pony’s cat. CDE voor Debora Vos met haar pony Alexia. Zij reed haar proef zonder het gebruik van een bit.

Ideale gelegenheid

De oefenwedstrijd dressuur van Paardensportvereniging Land van Heusden en Altena was zaterdag opengesteld voor paarden- en ponycombinaties, mét en zonder KNHS-startpas.

De oefenwedstrijd bleek een ideale gelegenheid om in een ontspannen sfeer de rijkunsten te vertonen aan een officieel jurylid. Van deze gelegenheid werd door ca. 40 amazones gebruik gemaakt.  Bovendien was er voor alle eerste prijswinnnaars een privérijles ter beschikking gesteld door Dressuurstal Anita de Ruiter uit Sprang-Capelle.

Dit mooie gebaar was natuurlijk meteen een hele goede motivatie om goed je best te doen.

Aantekeningen

Het belangrijkste is echter dat alle combinaties een coupon met aantekeningen van de jury mee naar huis kregen. Deze aantekeningen zijn erg leerzaam, omdat vervolgens thuis geoefend kan worden op de onderdelen die wat minder goed gingen.

Alle uitslagen van zaterdag zijn te bekijken via onderstaande website.

De volgende oefenwedstrijd dressuur is op 22 september.

http://www.startlijsten.nl

Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten