Voetbalmeiden 't Ravelijn gaan voor titel in Maurik

  •   keer gelezen   Sport

WOUDRICHEM • Dat het vrouwelijk geslacht wel degelijk kan voetballen bewijzen de meiden van groep 7 en 8 van basisschool 't Ravelijn in Woudrichem. Zij staan woensdag in de volgende ronde van het schoolvoetbaltoernooi.


De voetballende meisjes van groep 7 en 8 van openbare basisschool ‘t Ravelijn uit Woudrichem mogen zich inmiddels echte cupfighters noemen. In twee thrillers wisten zij vorige maand zowel het schoolvoetbaltoernooi in Sleeuwijk als in Almkerk op hun naam te schrijven.

In Sleeuwijk was een gelijkspel genoeg voor de titel, maar gooide een tegengoal vijf minuten voor tijd bijna nog roet in het eten. In Almkerk werden zelfs de tegenstanders van de directe concurrent aangemoedigd om ervoor te zorgen dat de beker mee naar Woudrichem kon.

Dankzij deze twee toernooioverwinningen mogen de meiden zich de beste van het Land van Heusden en Altena noemen en dat kunnen de jongens van de Woudrichemse school niet zeggen. Zij werden laatste. “En dat voelt goed”, zegt Jessie van Vugt lachend. “Maar in de tweede ronde zijn er wel een paar jongens komen kijken, hoor.”

Regiofinale

Woensdag treedt het meisjesteam in Maurik aan voor de volgende ronde van het schoolvoetbaltoernooi: de regiofinale in districht Zuid 1.

Het zal niet gemakkelijk worden om te winnen, weet ook speelster Esther Haak. “Maar anders zijn we toch heel ver gekomen.” Want vooruitgang hebben de dames al wel geboekt. “Vorig jaar hadden we 25 goals tegen en nul voor”, weet Fleur van der Beek. “Maar dit jaar hebben we goed leren verdedigen van meesters Marco en Sven.” 

Het is alleen nog onduidelijk of er vooraf aan het toernooi in Maurik nog getraind kan worden. “Als we hard oefenen kunnen we misschien winnen. Eerst maar eens kijken hoe het gaat.”

Geen laatste

Juf Mirjam heeft in ieder geval een duidelijke doelstelling. “We willen geen laatste worden”, benadrukt ze.  Als de meiden winnen gaan ze door naar de landelijke finale op 6 juni, maar het is nog maar de vraag of dat wenselijk is. “Want dan hebben we kennismaking op de middelbare school”, weet Fleur.

Hoe dan ook, één hoofdprijs hebben de dames al wel binnen. “We gaan sowieso naar de McDonald’s.”

Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten