Regiorijders bij Dakar Preproloog

  •   keer gelezen   Sport

REGIO • In Valkenswaard werd zondag de Dakar Preproloog verreden.


Alle Nederlandse deelnemers op de motoren en de quads en de equipes in de auto’s en de trucks werden daar aan het publiek voorgesteld. Zo ook de teams met een link naar het Land van Heusden en Altena: Team de Rooy, gesteund door Iveco Schouten gaat met vijf Iveco’s naar de Dakar rally; het Eurol VEKA MAN-team met Peter Versluis uit Werkendam gaat met drie MAN-trucks. Na uitgebreide tests afgelopen maanden door beide teams zijn de trucks en hun deelnemers klaar om op transport te gaan naar Argentinië, waar op 2 januari de rally start. 

Beide teams zijn erop gebrand om het Russische blok met de ijzersterke KAMAZ-trucks te verslaan. Team de Rooy gaat met Gerard de Rooy, Ales Loprais en Ton van Genugten, ondersteund door een Spaanse en Argentijnse rijder, de strijd aan. “Afgelopen maanden is er door het team veel gewerkt aan de trucks, met name de motoren hebben veel aandacht gehad en het team reist voor een topklassering naar Argentinië met steun van enkele van onze monteurs uit Altena”, aldus Izak Schouten uit Waardhuizen, die samen met oud-winnaar Jan de Rooy vijf jaar geleden de handen ineen sloeg. 

Topklassering

?Peter Versluis uit Werkendam gaat voor een topklassering. “Samen met MAN hebben we de motoren behoorlijk onder handen genomen. Afgelopen jaren hadden we wat problemen, waardoor we niet het volle vermogen konden benutten. Dit is nu onder controle. Samen met nog wat andere verbeteringen gaan we met misschien wel het sterkste team ooit naar Argentinië. Met Hans Stacey in ons team moeten we voor een topklassering kunnen gaan.”

Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten