Foto: Stockfoto 123RF

Tim Bierkens spekkoper in Ronde van Giessen

  •   keer gelezen   Sport

GIESSEN • Tim Bierkens heeft vrijdag de wielerronde van Giessen op zijn naam geschreven.


Tijdens de jaarmarkt en de kermis reden de Amateurs en Beloften vrijdagavond hun rondjes in de 36e wielerronde van Giessen. 

Vanaf de start bond Geert van Kappel uit Sleeuwijk het spel op de wagen. Van Kappel sprokkelde de punten bij elkaar voor het leidersklassement. Tijdens de koers volgde wel een neutralisatie voor hulpdiensten, die over het parcours moesten. 

Na de herstart bleef Van Kappel zich roeren. Aanvankelijk bestond de kopgroep met de Sleeuwijkse amateur uit vijf renners. In de finale waren er nog vier over, met ook Van Kappel. 

Geert Zaal probeerde er tussenuit te piepen. 

Slim
Tim Bierkens speelde het spel echter slim en haalde de renner uit Rumpt net voor de laatste bocht bij. Het was erop en erover naar de meet, waar de pas 21-jarige Bierkens uit Stampersgat uitgelaten als eerste over de finish kwam.

Geert van Kappel werd vierde en won het leidersklassement. “Dit is mijn eerste overwinning sinds lange tijd. Dus dat doet wel deugd”, stond winnaar Tim Bierkens uit te hijgen. 

Lastige koers
“Het was een lastige koers met veel draaien en keren. Ik probeerde het gat geleidelijk te dichten, zodat ik net voor de laatste bocht aan kon sluiten. Na de bocht was het erop en erover. Ik ben redelijk snel, daar gokte ik op en het pakte goed uit”, mocht de belofte-amateur van de wielerploeg de IJsselstreek plaats nemen op het hoogste schavot.

Rest nog te vermelden dat Jan Arie Scherff uit Waardhuizen de winnaar was in de Sportklasse.

Nico van Es

Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten