Afbeelding

EK-kwalificatiemoment voor jeugdtriatleten in Altena

Sport 239 keer gelezen

Onder toeziend oog van NTB jurylid George Kingma, wiens dochter op ditzelfde onderdeel geplaatst is voor de Olympische spelen in Tokio, waren de atleten gestart op de atletiekbaan in Waalwijk. Onder niet al te gunstige en tropische omstandigheden wist dit team bestaande uit Soo Yin van Noorloos, Sem Lazeroms, Roos Englebert en Tim Manders een tijd neer te zetten van 22 minuten en 52 seconden. Dit was op 6400 meter net geen 17 kilometer per uur. Een mooi begin van de kwalificatie zeker omdat dit team eigenlijk betere zwemmers in huis heeft.

ANDEL • Vier junioratleten van triathlon vereniging De Langstraat uit Waalwijk hebben vorige week woensdag een poging gedaan om zich te plaatsen voor het EK clubteams mixed relay in Portugal. Ze waren te gast bij AquaAltena en ZVDO '74.

Na de finish van het lopen moest er binnen 90 minuten gestart worden met het zwemmen. Zwemvereniging Den Otter was had het zwembad wedstrijdklaar gemaakt. De lijnen lagen er in en de bodem lag op de perfecte diepte voor de zwemmers. De triatleten waren bijzonder te spreken over AquaAltena ze ervaarden het als een fijn bad.

Er kon op tijd gestart worden voor een gezamenlijke zwem afstand van 1200 meter. Na 14 minuten en 35 seconden werd de tijd stil gezet, hiermee kon het team tevreden zijn. Met de behaalde totaal tijden wist dit team zich op de tot nu toe eerste plaats te nestelen. Met nog enkele dagen te gaan hebben nog twee sterke teams, Almere en Aalsmeer de mogelijkheid zich te kwalificeren.

De NTB (Nederlandse triathlon bond) moet uiterlijk 12 augustus de EK inschrijving uitvoeren., nog een paar spannende dagen voor de atleten.

Marijke Verhoef

Bladmanager/redacteur special products

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• Waterschap Rivierenland oefent het sluiten van de coupure in de fietstunnel door de Werkense Dijk bij de kinderboerderij in Werkendam.
Fietstunnel door Werkense Dijk in Werkendam sluit volgende week tijdelijk Nieuws 16 uur geleden
• Gerrit de Heer (77) opent de nieuwe padelbanen.
Erelid Gerrit de Heer (77) opent nieuwe padelbanen in Werkendam: al twintig nieuwe leden Nieuws 23 apr, 17:32
• Dick Ippel, Hélène Hendriks en Jan de Joode.
Alle items overboden én klappers bij veiling voor Hospice Altena: 'We zijn enorm tevreden' Nieuws 23 apr, 16:01

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden