Foto: Stockfoto 123RF

ZVDO'74 weet niet te stunten tegen koploper

  •   keer gelezen   Sport

ANDEL • ZVDO'74 heeft zaterdag met 3-12 verloren van De Rog uit Weert. Een stunt zat er niet in in Andel, ondanks dat van de laatste vijf wedstrijden er vier werden gewonnen.


De eerste grote kansen van de wedstrijd waren voor ZVDO '74. Helaas voor de thuisploeg wist de jonge doelman van De Rog met knap keeperswerk een snelle achterstand te voorkomen. Aan de andere kant lukte het de spelers uit Weert wél om hun kansen af te maken, waardoor er met een 0-2 achterstand voor het eerst gerust werd. In de tweede periode brak Seppe namens ZVDO '74 de ban met een mooi schot van afstand.

De Rog wist vervolgens dankbaar gebruik te maken van enkele overtalsituaties. De wedstrijd ging de eerste helft gelijk op, maar ZVDO '74 wist de kansen niet te benutten. Halverwege de wedstrijd stond de stand op 1-4. In de derde periode was het verzet gebroken voor de mannen uit Andel. Het lukte de heren uit Andel nog wel om wat terug te doen met een strafworp, maar De Rog wist viermaal de verdediging van ZVDO '74 te passeren.

Zodoende werd er aan het begin van de laatste periode tegen een 2-8 achterstand aangekeken. In de laatste periode was het spelbeeld hetzelfde als in de derde periode: de grootste kansen waren voor de spelers uit Weert.

Rob wist met goed keeperswerk enkele hiervan onschadelijk te maken, maar desondanks wist De Rog deze periode opnieuw viermaal te scoren. Het lukte Emiel nog om met een hard schot uit een overtalsituatie zijn naam tussen de doelpuntenmakers te voegen, waarmee de eindstand op 3-12 werd bepaald. Dit weekend speelt ZVDO '74 de laatste wedstrijd van het seizoen, in Helmond tegen het eerste team van Lutra. Mocht het de spelers uit Andel lukken deze wedstrijd te winnen, dan stijgen zij nog een plekje op de ranglijst.

Tom Oostra
Redactiecoördinator van Het Kontakt Land van Heusden & Altena en Het Kontakt Bommelerwaard
Volg @tomoostra op twitter >
Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten