Logo hetkontakt.nl/heusdenenaltena
Op Golfpark Almkreek is het golfseizoen begonnen.
Op Golfpark Almkreek is het golfseizoen begonnen. (Foto: Jan Noorlandt)
FOTO'S

Golfseizoen op Almkreek geopend

  •   158 keer gelezen   Sport

ALMKERK • Het golfseizoen op Golfpark Almkreek is afgelopen zaterdag met de traditionele Rabobank openingswedstrijd geopend.

Op deze zonnige en gezellige dag namen 170 golfers deel aan de wedstrijd. Het team van Robbert van Dijken, Remi Nouwens, Suzan Pomp en Lenneke Willemstein kwam na achttien holes als sterkste uit de bus. De dag werd afgesloten met een hapje, drankje en diner in Brasserie Almkreek. De Rabobank Altena-Bommelerwaard is sinds een aantal jaren hoofdsponsor van Golfpark Almkreek. Het sponsorcontract is zaterdag opnieuw voor twee jaar verlengd.

Golfpark Almkreek is de thuisbaan voor golfclub Almkreek. De baan ligt in een polderlandschap, omringd door weilanden. Er zijn moeilijke waterpartijen op de baan aangelegd. Er zijn een eendenkooi en een paddenpoel. Voorheen had de baan een par van 68, daar kwam in 2007 verandering in. Door verlenging van een aantal holes en een paar aanpassingen is de baan een par 72-baan geworden. In november 2007 werd de A-status door de Nederlandse Golf Federatie verleend.

Het baanrecord staat sinds 2008 op naam van de 18-jarige Laurens Jansen (GC Prise d'Eau) met een ronde van 70.

Het hele jaar door worden open dag op het golfpark georganiseerd om mensen kennis te laten met maken met de baan en de sport. Meer daarover op de website van Golfpark Almkreek.

http://www.golfpark-almkreek.nl

Tom Oostra
Redactiecoördinator van Het Kontakt Land van Heusden & Altena en Het Kontakt Bommelerwaard
Volg @tomoostra op twitter >
Elke woensdag het Heusden en Altena per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK