Voltena wint thriller

Sport 147 keer gelezen

WERKENDAM • In een absolute thriller heeft Voltena zaterdag in Krimpen aan den IJssel VCN verslagen.

De Werkendammers hadden een vliegende start in de eerste set. Met de service van Silke van der Giessen kwam Voltena op een 0-5 voorsprong. De kansen werden echter niet afgemaakt en daarmee werd de voorsprong ook niet behouden. Hierdoor ging VCN er net met de winst in de eerste set vandoor: 26-24. De tweede set verliep precies andersom. De Werkendamse meiden hadden een achterstand opgelopen die bijna niet meer te dichten leek, maar ze kwamen puntje voor puntje dichterbij en trokken de set vervolgens naar zich toe met 25-27.

Ook in de derde set liep IMS/Voltena weer een beetje achter de feiten aan. Nog even leken ze ook dit bij te trekken, maar de set werd nog net door VCN gewonnen (25-23). De vierde set werd vrij overtuigend gewonnen door Voltena: 20-25. De wedstrijd moest dus beslist worden in de vijfde set (10-15) en de wedstrijd eindigde zo in een 2-3 winst voor de gasten.