Afbeelding

Vier medailles voor turnsters WIK

Sportt 481 keer gelezen

WIJK EN AALBURG • Een groep van in totaal twaalf turnster van WIK heeft zaterdag vier medailles meegenomen van de tweede KNGU-voorronde in Dinteloord.

Isa den Boer, Zoë Riedijk, Lieke van Rijswijk en Emmelie Tankens (instap D2) startten in de vroege ochtend. Zij lieten keurige oefeningen zien, waarbij met name op sprong hoge punten werden gescoord: Zoe het 2e punt, Emmelie en Lieke het 4e. Op het onderdeel vloer turnden Lieke en Emmelie een voor hen nieuw onderdeel, de overslag. Emmelie en Isa hun oefeningen werden strak en goed gespannen uitgevoerd wat ook hoge punten opleverde (3e en 5e punt). Uiteindelijk werd Emmelie 6e, Isa 9e, Lieke 10e en Zoë 15e. Daarna was het de beurt aan Fenna van Dortmond in de categorie 4e divisie junior E. Zij turnde een stabiele wedstrijd, waarin ze uitblonk op vloer en op sprong een perfect uitgevoerde overslag liet zien. Fenna eindigde op een gedeelde 8e plek.

In de middag turnden Lieve Colijn en Esmee van Bergeijk in de 5e divisie jeugd G. Esmee kampt met blessures en kon helaas maar 3 van de 4 toestellen doen. Lieve haar sprong (1e punt) en brug (3e punt) blonken uit. Zij ontving de zilveren medaille. De laatste vijf Wikkers komen uit in de 5e divisie junior F. Isa Hobo turnde een stabiele wedstrijd en scoorde op brug het 5e punt. Mirthe den Besten blonk uit op sprong waar zij het eerste punt pakte. Mirthe Lankhaar turnde zeer goede oefeningen op brug, vloer en balk (1e punt). Anouk van Hemert pakte het 1e punt op vloer gevolgd door Estelle Kant. Beide blonken net als Mirthe ook uit op het onderdeel balk.

Dit resulteerde in een compleet WIK-podium. Mirthe ontving goud, Estelle zilver en Anouk het brons. Isa werd 7e en Mirthe 11e. Nu de tweede voorronde is geturnd is het afwachten voor de meiden of zij zich hebben geplaatst voor de regiofinaleen toestelfinales. Volgende week komen er nog vijf selectiemeiden van WIK in actie in Sprang-Capelle.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• Archieffoto van Marianne Vos.
Marianne Vos boekt met winst in Dwars door Vlaanderen 250ste profzege op de weg Sport 22 uur geleden
• Het Waterpoort Festival duurt een dag langer dan vorig jaar.
Waterpoort Festival 2024: dansen, zingen en een 'trip down memory lane' Nieuws gisteren
• De A27 richting Utrecht is dit weekend dicht door onderhoudswerkzaamheden.
Capelse veer vaart langer door tijdens afsluiting van A27 in paasweekend Nieuws 27 mrt, 17:18

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden