Logo hetkontakt.nl/heusdenenaltena

Senioren Biesboschzwemmers blinken uit

  •   106 keer gelezen   Sport

WERKENDAM • De senioren van de Biesboschzwemmers hebben zich tijdens de derde competitiewedstrijd in Papendrecht van hun beste kant laten zien. 

Bij de dames viel Jade Groeneveld op. Zij wist op de 100 rugslag haar persoonlijk record met zeven tienden aan te scherpen. Op de vlinderslag bleef ze op een tiende van haar beste tijd steken. Voor Mandy Swart was er wel een record op de vlinderslag. 

Bij de heren wisten Lars Duijnhouwer en Robin Iking goede tijden te noteren. Lars zwom op alle nummers sneller dan zijn inschrijftijden en Robin bleef op de vlinderslag ruim binnen de 29 seconden. Nick Lisman wist op de vlinderslag zijn record met drie seconden aan te scherpen. Romée van Rossem en Nicole Bogerd zwommen 200 schoolslag en 100 rugslag. Op de rugslag waren beide meiden sneller dan ooit en Romée deed dit ook nog eens op de schoolslag. 

Floor van Dijk, Roos Suppers, Chimène Huisman en Margonda Versluit zwommen 100 vrije slag en 200 wisselslag. Op de 200 wisselslag verpulverde Floor haar tijd met ruim veertien seconden en Chimène wist op beide nummers zich te verbeteren. Femke Golverdingen en Julia Verhoeven kwamen in de één na oudste categorie aan de start en Femke wist drie persoonlijke records te zwemmen. Op de 100 vlinderslag waren haar tijden sneller dan ooit en de tijd op de wisselslag was ruim twee seconden sneller dan ooit.

Bij de estafettes zwommen de dames naar een eerste en een tweede plaats. Verder wisten Jette Branderhorst, Amy en Lars de Kooter, Anne Lisman en Hannah en Rik Vink en Niels Muijt pr's te zwemmen.

Tom Oostra
Redactiecoördinator van Het Kontakt Land van Heusden & Altena en Het Kontakt Bommelerwaard
Volg @tomoostra op twitter >
Elke woensdag het Heusden en Altena per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK