Mooie prestaties voor turnsters WIK

  •   keer gelezen   Sport

WIJK EN AALBURG • Emma van Tilborg, Anne van Rijswijk en Feline Tankens hebben bij hun eerste voorwedstrijd in Dinteloord mooie prestaties geleverd.


Emma turnde in de categorie Jeugd 1 D3 en begon redelijk goed op sprong en brug. Haar concurrenten behaalden echter nog hogere punten. Emma haalde haar achterstand goed in door een super mooie balkoefening. Ondanks een val met de handstand behaalde zij het vierde punt op balk. Emma sloot haar wedstrijd af met een hele nette vloeroefening, wat haar het tweede punt opleverde. Hierdoor steeg ze nog flink in het klassement en eindigde op de vijfde plaats.

Na een ronde rust voor trainster Amke Vlastuin mocht Anne aantreden. Anne turnt bij Pupillen 2 D2. Ze begon op balk dat zeker niet haar favoriete toestel is. Daar liet ze niets van merken en turnde een stabiele oefening. Daarna liet Anne een supermooie vloeroefening zien, waar zij de laatste weken hard aan gewerkt heeft.

Het derde punt voor haar op dit toestel en ook op sprong ontving zij het derde punt. Na het eerste toestel stond ze op een mooie vierde plaats en dit wist zij de gehele wedstrijd vast te houden.

Superhoog
Feline mocht 's avonds aantreden bij de Jeugd 1 D2. Het hoogtepunt van haar wedstrijd van haar vloeroefening. Zij ontving dan ook een superhoog punt, de derde van de wedstrijd.

Op de overige toestellen turnde Feline ook mooie oefeningen. Zij eindigde op een nette achtste plek. De verschillen waren zeer klein met de top 3.

Tom Oostra
Redactiecoördinator van Het Kontakt Land van Heusden & Altena en Het Kontakt Bommelerwaard
Volg @tomoostra op twitter >
Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten