Afbeelding

Nico Biesheuvel en John Leemans doen mee aan Baltic Sea Circle Rally

Sportt 770 keer gelezen

NIEUWENDIJK • Door deelname aan de Baltic Sea Circle Rally hopen Nico Biesheuvel en John Leemans een groot bedrag voor KWF Kankerbestrijding en KiKa op te halen.

Nico Biesheuvel uit Nieuwendijk en John Leemans uit Hank doen van 6 tot en met 23 juni mee aan de Baltic Sea Circle Rally. Deelnemende teams leggen daarbij 8500 kilometer af door elf verschillende landen in een auto die minimaal twintig jaar oud is. Amsterdam is de start- en finishplaats en een belangrijke voorwaarde is dat de teams rijden voor het goede doel.

Nico en John willen een zo groot mogelijk bedrag ophalen voor KWF Kankerbestrijding en KiKa. "Na de Altena Rally in 2012 konden we 28.000 euro verdelen onder goede doelden in Altena; nu mikken we op 30.000 euro", zegt Nico vastberaden. In de privésfeer kregen beiden te maken de gevolgen van kanker. Zo verloor John zijn broer aan de verschrikkelijke ziekte, vandaar de keuze voor KWF en KiKa.

Wie via de website doneeractie.nl zoekt op 'Team Biesheuvel' kan geld over maken naar het tweetal. "Alle bedragen zijn welkom. Er blijft niks aan de strijkstok hangen", verzekert Nico. Door Corné van Drunen, monteur bij het rallyteam van Gerard de Rooy, kwam hij op het idee om zich in te schrijven voor de Baltic Sea Circle Rally. "Veel weet ik er niet van, hoor", zegt de Nieuwendijker lachend. "Er is wel een klassement en we moeten allerlei verschillende opdrachten doen. Maar hoe het precies zit weet ik nog niet. We stappen in die auto en we zien wel."

Reserveonderdelen
Die auto is een Toyota Landcruiser met meer dan 300.000 kilometer op de teller. "We nemen dus ook de nodige reserveonderdelen mee. De schokbrekers waren al kapot, stoelen doorgezakt, maar die hebben we alweer gesponsord gekregen. De rest van het onderhoud betalen we zelf, net als het inschrijfgeld trouwens."

Het tweetal omschrijft deelname aan de rally als een 'avontuur op zich'. "Maar er is een goede klik tussen ons, dus we gaan het wel redden", zegt John. Hoewel dat nog maar de vraag is. Beiden worden misselijk van kaart lezen en Nico neemt voor de zekerheid een extra tentje mee. "Als John gaat snurken, en dat heb ik eerder meegemaakt, kan ik mooi apart gaan liggen", zegt hij met een knipoog.

Na de Baltic Sea Circle Rally worden allen die gedoneerd hebben aan Team Biesheuvel uitgenodigd. Tijdens een feestavond zal het opgehaalde bedrag bekend gemaakt worden en de cheque overhandigd.

http://www.doneeractie.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• Meerdere 'Wikkers' wisten prijzen te winnen.
Turnsters van W.I.K. in Wijk en Aalburg worden regiokampioen én seizoenskampioen Sport 16 apr, 15:57
• Archieffoto van Virtus.
Virtus wint in Nieuw-Lekkerland en kan zaterdag kampioen van de tweede divisie worden Sport 16 apr, 14:57
• Mika Schalken uit Dussen op het circuit in Assen.
Mika Schalken uit Dussen eindigt als vijfde op het circuit in Assen Sport 16 apr, 14:35

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden