Geen makkelijke avond voor Virtus

Sport 369 keer gelezen

WERKENDAM • De basketballers van Virtus beleefden zaterdag geen makkelijke avond in Barendrecht tegen laagvlieger Binnenland.

Virtus startte met het basisteam Patrick Both, Martijn Both, Niels Plieger, Cas Vos en Peter van der Stelt en begon aan de wedstrijd met te veel individuele acties. De kracht van Virtus zit juist in de passing game, zoeken naar de extra passes en zoeken naar de speler die er net beter voorstaat. De gehele eerste helft was rommelig en de scheidsrechters deden daar nog een schepje bovenop met onduidelijke T-fouten. Coach Dusan moest dan ook diversen keren ingrijpen om rust in het spel te brengen. Ruststand 35-45.

In het derde kwart kwam Binnenland gevaarlijk dichterbij tot 42-43. Virtus liet zich niet gek maken en bleef de gehele wedstrijd aan de goede kant van de scores. Ton Visser en Sander Visser speelde sterk en vielen goed in. Eindstand 67-78. Zaterdag speelt Virtus thuis tegen River Trotters uit Hardinxveld. Aanvang 19:00 uur.