Virtus behoudt ongeslagen status

Sport 214 keer gelezen

WERKENDAM • Virtus heeft de traditioneel lastige uitwedstrijd tegen Vlissingen vrijdag in een 58-84 winst omgezet.

De Werkendammers startten echter niet scherp en de thuisploeg liep binnen twee minuten naar een 9-0 voorsprong. Uiteindelijk sluit Virtus het eerste kwart af met een achterstand: 19-15. Ook het tweede kwart verloopt moeizaam, maar de rust wordt gehaald met een kleine voorsprong voor Virtus: 32-36.

Coach Dusan Bozic geeft zijn team de opdracht nog meer verdedigende druk uit te oefenen en in de aanval meer te zoeken naar de makkelijke opties. Aan de hand van de makkelijk scorende Patrick Both, hij maakt het derde kwart 13 punten, loopt Virtus uit naar een voorsprong van 50-62. In het laatste kwart slaat de vermoeidheid toe bij Vlissingen en dendert Virtus door. Veel makkelijke scores in de fast-break en zo wordt de wedstrijd zakelijk uitgespeeld.