Nipt verlies voor dames Voltena

  •   keer gelezen   Sport
Foto: M. van Ass

WERKENDAM • De dames van Voltena hebben zaterdag door een foutieve beslissing het duel tegen OBEG Donitas met 2-3 verloren.


Niet alleen Voltena, maar ook het team uit het verre Groningen wilde alles behalve verliezen. Dit resulteerde in een eerste spannende, of beter gezegd bloedstollende eerste set. De twee teams gingen gelijk op, maakten een kleine voorsprong om daarna weer op gelijke score uit te komen. Er waren dan ook een aantal setpoints nodig, voordat Voltena de eerste setwinst op naam schreef.

De tweede set verloor Voltena met 19-25. In de derde set is het Voltena die een minimale voorsprong gedurende de set behoudt. Enkel blijft het spannend tot het laatste punt gespeeld is. Beide teams zijn aan elkaar gewaagd, beide scoren mooie ballen en tonen vechtlust, maar ook maken beide een aantal fouten. Voltena is in deze set uiteindelijk het sterkste en haalt de set met 25-19 binnen.

Twee gezichten
Of het aan de kant van het veld lag - vier sets worden op dezelfde kant van het veld gewonnen -, of dat er toch sprake was van andere factoren, de vierde set gaat naar de tegenstander. Een wedstrijd met twee gezichten, dat is in ieder geval duidelijk.

Met volle kracht wordt er gestart aan de vijfde set waarin het scoreverloop weer gelijk op gaat. IMS/Voltena wilt thuis ongeslagen blijven, maar voelt toch enige spanning. Bij een stand van 11-13 krijgt het team een foute beslissing tegen, waardoor Donitas vervolgens een einde aan de wedstrijd maakt. Het duel eindigt dus in 2-3 in sets.

Tom Oostra
Redactiecoördinator van Het Kontakt Land van Heusden & Altena en Het Kontakt Bommelerwaard
Volg @tomoostra op twitter >
Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten