Virtus blijft koploper

Sport 197 keer gelezen

WERKENDAM • Virtus blijft ook na de wedstrijd van zaterdag ongeslagen koploper in de Eerste Divisie.

Na een reeks knappe overwinningen stond afgelopen zaterdag de thuiswedstrijd tegen Den Dungk op het programma. Na een goede trainingsweek verscheen Virtus fris aan de tip-off. De basis vijf bestond uit Peter van der Stelt, Martijn Both, Patrick Both, Niels Plieger en Cas Vos. Het begin van de wedstrijd ging gelijk op en de gasten uit Den Dungen bleven in het spoor van Virtus. Aan de hand van de scorende Patrick Both en Cas Vos loopt Virtus aan het eind van het eerste kwart toch uit naar 20-13. Dit wordt voortgezet in het tweede kwart, waarin Virtus verder uitloopt. Dit resulteert in een ruststand van 38-27.

Na de rust gooit Virtus er een schepje boven op en loopt het dankzij mooie aanvallen en een sterke verdediging naar een voorsprong van maximaal 23 punten aan het einde van het derde kwart. Toch komen de gasten nog terug tot een verschil elf punten. Na een time-out van coach Dusan Bozic wordt de winst veilig gesteld en wordt de eindstand op 72-55 gezet.

Met zeven overwinningen uit zeven wedstrijden gaat Virtus ongeslagen aan kop in de Eerste Divisie. Het team heeft zelfs een gat geslagen van vier punten, aangezien naarste belager Black Eagles dit weekend haar wedstrijd verloor.

Aanstaande vrijdag speelt het team voor de beker in en tegen Delft. De vrijdag erop staat de lastige uitwedstrijd tegen Pendragon in Tilburg op het programma. De volgende thuiswedstrijd is op zaterdag 1 december om 19:30 uur tegen Blauw-Wit.

• Waterschap Rivierenland oefent het sluiten van de coupure in de fietstunnel door de Werkense Dijk bij de kinderboerderij in Werkendam.
Fietstunnel door Werkense Dijk in Werkendam sluit volgende week tijdelijk Nieuws 13 uur geleden
• Gerrit de Heer (77) opent de nieuwe padelbanen.
Erelid Gerrit de Heer (77) opent nieuwe padelbanen in Werkendam: al twintig nieuwe leden Nieuws 23 apr, 17:32
• Dick Ippel, Hélène Hendriks en Jan de Joode.
Alle items overboden én klappers bij veiling voor Hospice Altena: 'We zijn enorm tevreden' Nieuws 23 apr, 16:01