Logo hetkontakt.nl/heusdenenaltena

Plichtmatige overwinning van Virtus

  •   49 keer gelezen   Sport

werkendam • Virtus werkte zaterdag een plichtmatige wedstrijd af tegen WBB Giants. In De Crosser in Werkendam werd het 78-68 voor de Werkendammers.

Wie dacht dat Virtus de net gepromoveerde tegenstander wel even gemakkelijk aan de kant zou zetten, kwam bedrogen uit. WBB Giants is niet voor niets gepromoveerd en heeft een sterk team met louter jonge spelers uit eigen de jeugdopleiding. De spelers bleven gedurende de wedstrijd rennen en vechten voor elke bal. Virtus-coach Dusan Bozic heeft met zijn smalle basis van slechts negen inzetbare spelers wekelijks een probleem om zijn mannen voor elke wedstrijd klaar te krijgen. Na twee zwaarbevochten uitoverwinningen was de ziekenboeg dan ook overvol afgelopen week.

Toch startten de Werkendammers het duel goed. Via goed lopend teamspel stond er al snel een 28-14 score op het bord. Deze voorsprong is niet echt meer in gevaar geweest, ondanks het terugkomen van WWB Giants in het vierde kwart, maar dat lag meer aan gemakzucht bij Virtus. Opvallend waren de individuele acties van de jonge Giants-spelers.

Met meer team spel hadden ze het ervaren Virtus-team wel lastiger kunnen maken. Ondanks het verlies in de Crosser is dit team een aanwinst voor eerste divisie.

In het derde en vierde kwart was er weinig te genieten aan Virtus-kant. Alleen een drietal fraaie onnavolgbare acties van Patrick Both kreeg het publiek van de banken. Niels Plieger was weer goed voor de nodige driepunts flappers van buiten en een ouderwets jagende Martijn Both en Ton Visser waren de hoofdrolspelers. Cas Vos (griep), Peter van der Stelt en Ton Visser (blessures) waren genoodzaakt om de tweede helft uit te stappen.

Komende zaterdag speelt BC Virtus uit voor de beker in Leiden.

Scores tegen WBB Giants: Niels Plieger 20, Martijn Both 14, Patrick Both 12, Jimmy van Leeuwen 11, Cas Vos 8, Peter van der Stelt 8, Ton Visser 3 en Daan van de Pol 2.

Tom Oostra
Redactiecoördinator van Het Kontakt Land van Heusden & Altena en Het Kontakt Bommelerwaard
Volg @tomoostra op twitter >
Elke woensdag het Heusden en Altena per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK