• De temperatuur was een stuk behaaglijker dan vorig jaar.
• De temperatuur was een stuk behaaglijker dan vorig jaar. (Foto: Jan Noorlandt)

Drie Biesboschzwemmers vallen in de prijzen tijdens Biesbosch Open Water Race

  •   keer gelezen   Sport

SLEEUWIJK • Ter hoogte van Kooikamp 10 hebben de Biesboschzwemmers dit weekend voor de zesde keer de BOWR georganiseerd. Namens de Werkendamse vereniging mochten drie zwemmers naar het podium komen.


De dag van de Biesbosch Open Water Race begon met zon, die later op de dag achter de wolken verdween. Het bleef de hele dag droog en dat was heel wat beter dan een jaar terug. In water van 18 graden wisten van de elf deelnemers van de Biesboschzwemmers Ingmar Visser, Anne Lisman en Lars de Kooter zich in de prijzen te zwemmen.

Visser zwom bij de masters op de 1000 meter schoolslag naar het goud, ruimschoots voor nummer twee. Lisman was de jongste Biesboschzwemmer die in de prijzen zwom en zij deed dit op de 250 meter vrije slag. Ze mocht een mooie bronzen medaille op halen. Brons was er ook voor De Kooter. Hij maakte het wel spannend want het verschil met de nummer vier was minder dan een seconde.

Sabrina Boekhout, Robin Iking en Richard Tiemstra wisten ook bij de beste drie bij de masters te eindigen, maar voor hen was er geen medaille omdat alleen voor de beste zwemmers een prijs wordt uitgereikt.

Naast de wedstrijdnummers waren er ook zogeheten prestatietochten. Hier ligt het accent meer op het uitzwemmen dan op de tijd. Marjo Goelema, Tonny Klop-Methorst, Erik en Larissa Huisman zwommen de 5000 meter voor de Stichting ALShetjeraakt en zwommen allen de afstand volledig uit.

Over een jaar zal er hoogstwaarschijnlijk weer een wedstrijd op dezelfde locatie georganiseerd gaan worden.

Martin van Hemert
Freelance-redacteur Regio-Voetbal
Volg @Martini93 op twitter >
Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten