• De organisatie had flink uitgepakt voor de 65e wielerronde van Hank.
• De organisatie had flink uitgepakt voor de 65e wielerronde van Hank. (Foto: Jan Noorlandt)

Arvid de Kleijn superwinnaar 65e wielerronde van Hank

  •   keer gelezen   Sport

HANK • De organisatie pakte flink uit in de 65e en jubileumeditie van de wielerronde van Hank. Niet alleen was er een prijzenpot van 3000 euro. De elite en beloften amateurs reden twee heats van 65 minuten om de spanning op te voeren. Eindwinnaar werd de ongenaakbare Arvid de Kleijn uit Herveld.


Het wielercriterium begon met een koers van veertig kilometer voor de Regiorecreanten. Yannick Sprangers uit Schoten had het beste eindschot en Jeroen Straver uit Andel was de beste regiorenner op de zestiende plaats. Bij de Nieuwelingen troefde Mike Bronswijk uit Hondelersdijk zijn drie medevluchters af. Vervolgens mochten de elite en beloften amateurs opdraven voor hun eerste heat.

Sokken
De amateurs vlogen er meteen in om de prijzenpot van 3000 euro te plunderen. Het peloton werd al snel uit elkaar gerammeld en drie vluchters vonden elkaar in een kopgroep. De vluchters hadden er flink de sokken in en bleven buiten bereik van het zwoegende peloton. Het werd een sprint-a-trois waarin Arvid de Kleijn de rapste was voor Patrick Bos uit Deventer en Kyle Agterberg uit Maartensdijk.

Glorierol
Vervolgens mocht de jeugd het parkoers even in bezit nemen voor de Dikke Banden Race. Nadat de jongens en meisjes waren gehuldigd, moesten de elite en beloften amateurs weer aan de start verschijnen in de Kerkstraat in Hank. Meteen zette Gijsbert Nieuwkoop uit Veen zich op kop, maar tot een glorierol kwam het niet voor de renner uit de eigen streek. Er stond teveel op het spel en de favorieten van de eerste heat vonden elkaar al snel in de tweede heat. Negen renners piepten er tussenuit met ook weer de eerste drie uit de eerste heat; De Kleijn, Bos en Agterberg.

Een opvallende naam in de kopgroep was ook oud-prof Erik Dekker. In het peloton probeerde Nieuwkoop er nog een snok aan te geven, maar dit bleef zonder enig resultaat. De vluchters waren weg en bleven de dans leiden. Met name Arvid de Kleijn bleef de punten sprokkelen en de prijzenpot plunderen in de tussensprints. Als klap op de vuurpijl zette de rassprinter uit Herveld in de finale zijn wiel ook nog eens als eerste over de meet. Het gezicht van De Kleijn sprak na afloop dan ook boekdelen.

Saillant
Arvid uit Herveld werd bedolven onder de bloemen van voorzitter Theo Hanegraaf voor zijn driedubbele winst in de wielerronde van Hank. Saillant detail was dat het pas zijn tweede koers was in Hank na een knieoperatie. Hij kreeg verder naast al zijn verdiende euro's ook nog een fraaie beker van secretaris Ronald Krijnen. Tenslotte kon het wielercomité terugkijken op weer een geslaagde wielerronde in Hank.

Nico van Es

Martin van Hemert
Freelance-redacteur Regio-Voetbal
Volg @Martini93 op twitter >
Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten