Zwemmers actief in Oosterhout

  •   keer gelezen   Sport

OOSTERHOUT/WERKENDAM • In de buurt van het zwembad van Oosterhout werden dit weekend twee evenementen gehouden. In het Wilhelminakanaal werd een open water wedstrijd gehouden waaraan tien Biesboschzwemmers deelnamen. In hetzelfde water, maar ook rondom het zwembad werd een triatlon georganiseerd. Hieraan namen drie leden mee. Bij beide evenementen werden mooie prestaties geboekt.


Bij de open-waterwedstrijd wist Ingmar Visser naar het goud te zwemmen op de 1000 meter schoolslag. Zijn tijd was langzamer dan eerder dit seizoen, maar goed genoeg voor de eerste plaats.

Derde plaatsen
Wouter van der Stelt en Robin Iking wisten beide in hun categorie naar een derde plaats te zwemmen. Zij deden dit op de 1000 meter vrije slag, ook bij de masters net als Ingmar. Wouter en Robin moesten het wel afleggen tegen Sabrina Boekhout. Zij was sneller dan beide heren.

Jongere zwemmers
Sabrina was ook sneller dan de jongere zwemmers Chimène Huisman, Julia Verhoeven en Nick Lisman. Van deze drie was Chimène de snelste voor Nick en Julia. Julia was niet blij met haar tijd op de vrije slag, maar over de 1000 meter schoolslag die zij aan het begin van de dag zwom was ze heel tevreden.

Aanscherpen
Anne en Rens Lisman en Lars de Kooter waren de laatste drie zwemmers die meededen. Anne en Rens wisten hun beste tijden met minuten aan te scherpen en Lars was ongeveer een halve minuut sneller dan eerder dit seizoen.

Triatlon
Bianca den Besten, Erik Huisman en Pieter Vink waren de drie zwemmers die meededen aan de triatlon. Zij moesten 750 meter zwemmen, 20 kilometer zwemmen en 5 kilometer lopen. Alle drie hebben al enige ervaring met triatlons. Erik had vorig jaar al meegedaan in Oosterhout en hoopte dit jaar sneller te zijn, maar helaas was hij een minuut langzamer. Het zwemmen ging wel beter, maar het fietsen en lopen ging minder goed dan een jaar eerder.

Voor Pieter en Bianca was het hun eerste deelname in Oosterhout. Pieter was tevreden, terwijl Bianca veel tijd verloor met het zwemmen en dankzij de vele aanmoedigingen langs het parcours de wedstrijd heeft afgemaakt.

Open Water Race op 8 september
Op zaterdag 8 september organiseren de Biesboschzwemmers de Biesbosch Open Water Race ter hoogte van de Kooikamp/Vijcie in Sleeuwijk. Naast het wedstrijdprogramma kunnen ook recreanten meedoen, er zijn ook enkele zogenaamde prestatietochten. De afstanden die gezwommen kunnen worden zijn 250, 500, 1000 en 5000 meter. Voor de laatste twee moet je minimaal 12 jaar zijn. Het inschrijfgeld wordt gestort op de rekening van Stichting ALShetjeraakt. Die haalt geld op om onderzoek naar de diagnose en behandeling van ALS mogelijk te maken.

Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier